Invia sleduje vaše chování na webu, provádí personalizaci obsahu a zobrazuje vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutí na tlačítko „Rozumím“ nebo kamkoliv mimo toto oznámení beze změny nastavení vnímáme jako udělení souhlasu také s využíváním cookies a předáním údajů o vašem chování na webu reklamním a sociálním sítím pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Personalizaci, cookies a předávání můžete kdykoli vypnout v Nastavení soukromí. Zjistit více informací o ochraně soukromí.

Rozumím

Vaše nabídka zájezdů od agentury INVIA.CZ

Recenze hotelu Solymar Dar El Madina

Egypt, Marsa Alam (Zobrazit na mapě)

cena již od 14 180 Kč

Volné termíny

Filtry a řazení
Nízká záloha
29.12.2018 - 5.1.2019 8 dní 21 239 Kč
Vratislav All Inclusive
29.12.2018 - 6.1.2019 9 dní 24 117 Kč
Katovice All Inclusive
29.12.2018 - 12.1.2019 15 dní 29 004 Kč
Vratislav All Inclusive
1.1. - 13.1.2019 13 dní 20 312 Kč
Katovice All Inclusive
3.1. - 12.1.2019 10 dní 23 027 Kč
Vídeň All Inclusive
3.1. - 17.1.2019 15 dní 31 894 Kč
Vídeň All Inclusive
5.1. - 12.1.2019 8 dní 15 557 Kč
Vratislav All Inclusive
5.1. - 12.1.2019 8 dní 20 780 Kč
Praha All Inclusive
5.1. - 12.1.2019 8 dní 21 290 Kč
Katovice All Inclusive
5.1. - 12.1.2019 8 dní 22 328 Kč
Katovice,... All Inclusive
5.1. - 13.1.2019 9 dní 14 180 Kč
Katovice All Inclusive
5.1. - 15.1.2019 11 dní 18 179 Kč
Katovice All Inclusive
5.1. - 17.1.2019 13 dní 24 478 Kč
Vídeň All Inclusive
5.1. - 19.1.2019 15 dní 22 509 Kč
Vratislav All Inclusive
5.1. - 19.1.2019 15 dní 24 290 Kč
Praha All Inclusive
5.1. - 19.1.2019 15 dní 29 745 Kč
Katovice,... All Inclusive
5.1. - 19.1.2019 15 dní 36 140 Kč
Katovice All Inclusive
8.1. - 15.1.2019 8 dní 15 557 Kč
Katovice All Inclusive
Vybavení hotelu:
  • Klimatizace
  • Vnější bazén
  • Lehátka a slunečníky u bazénu zdarma, Lehátka a slunečníky na pláži zdarma
  • Minibar, Bar
  • Dětský koutek, Dětské hřiště
  • Tenis
  • Potápěčské centrum
  • Tobogány
  • Fitness
  • Wifi zdarma
Umístění hotelu:
  • 400 m Vzdálenost od pláže
  • 4 km Vzdálenost od letiště
  • Teplota vzduchu 27 °C
  • Teplota moře 25 °C
  • Doba letu z Prahy: %1 h 04:00 Doba letu z Prahy

Obecně o ubytování

* neoficiální, právně nezávazný, pouze informativní doplňující popis

* Oficiální popisek pořadatele zájezdu najdete vždy u konkrétního termínu.

  • Poloha

    Hotelový komplex se nachází v jihovýchodní části Egypta na pobřeží Rudého moře. Oblast Marsa Alam patří mezi nejvyhledávanější destinace Egypta. Mezinárodní letiště je vzdálené asi 4 kilometry od hotelu.

  • Vybavení

    Součástí hotelového komplexu je vstupní hala s recepcí, dále mají hosté k dispozici několik restaurací a barů. U hotelu je rovněž venkovní bazén, u kterého jsou lehátka a slunečníky volně k využití. Rodiny s dětmi uvítají dětský klub, dětské hřiště a aquapark.

  • Ubytování

    Ubytování je nabízené v komfortně zařízených pokojích, který je celkem 140. Součástí vybavení pokojů je vlastní sociální zařízení, dále mají hosté k dispozici individuální klimatizaci, minibar, trezor, televizor se satelitními programy. U každého pokoje je rovněž balkon nebo terasa.

  • Strava

    Program ALL INCLUSIVE zahrnuje snídaně, obědy a večeře, které jsou podávány formou bufetu. Dále je během dne připravováno lehké občerstvení. V časovém rozmezí, které určuje hotel, jsou rozlévány nealkoholické a místní alkoholické nápoje.

  • Pláž

    Hotel se nachází asi 250 metrů od pláže, která má písčitý povrch.

Recenze hotelu Solymar Dar El Madina - Marsa Alam, Egypt

Tento hotel je 12. nejlépe hodnoceným hotelem z celkového počtu 114 v Marsa Alam.

Celkové hodnocení hotelu

  • 9,2 58 hodnocení
  • 9,4 Ubytování
  • 9,2 Strava
  • 9,1 Okolí
  • 9,1 Cena

Nejvyšší hodnocení hotelu

10

s urovňou hotela a tiež so službami na pláži bola veľká spokojnosť Zobrazit celou recenzi

Alena Šteberlová, 16.08.2018

Nejužitečnější hodnocení hotelu

10

Nezapomenutelná a jednoznačně nejlepší dovolená. Egypt jsme navštívili již po páté a přesvědčili se, že i když je hotel oproti těm nejlevnějším (a tím i hůře hodnoceným) alternativám trochu drazší,... Zobrazit celou recenzi

Zuzana K., 23.09.2017

Všechny recenze hotelu

Byli jste na dovolené v tomto hotelu? Napište svou recenzi

Celkem: 9,8 Jedním slovem SUPER. A to naprosto vše. Vzdálenost cca 10 min od letiště,po ranním příletu jsme byli ihned ubytováni a šli na snídani....

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Jedním slovem SUPER. A to naprosto vše. Vzdálenost cca 10 min od letiště,po ranním příletu jsme byli ihned ubytováni a šli na snídani. Hotel je malý,útulný a celý personál milý,usměvavý a příjemný. Animační tým přátelský a nevtíravý. Během 5ti minut lze dojít na pláž.Vstup do moře je pozvolný a podél lana lze šnorchlovat k molu a pozorovat korály a rybičky-nádhera. Jídlo bylo chutné a vždy jsme si vybrali a to jak při snídaní,obědě či večeři. Hned vedle hotelu je aquapark,kterého jsme si také dost užili a staví se další aqua atrakce.Take doporučuji výlet na 4kolkách do pouště,bomba! Rozhodně se do tohoto hotelu rádi vrátíme,cítili jsme se báječně! Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Velký a čistý pokoj,pohodlné postele,varná konvice s možností uvařit kávu či čaj,každý den balená voda

Strava
Strava chutná s dostatečným výběrem masa,zeleniny,ovoce,desertů

Služby hotelu
Animační program s přijemnými animátory,téměř každý den večerní show,aquapark

Pláž
Cesta do 5min od hotelu,krásná a klidná zátoka se spoustou lehátek,pozvolný vstup do moře nebo lze využít molo,krásné šnorchlování

Simona, 30.10.2018, Datum pobytu: 20.10. - 27.10.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 9,6 Nádherná dovolená

  • 9,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Nádherná dovolená Zobrazit celou recenzi

Ondřej Šrám, 24.10.2018, Datum pobytu: 14.10. - 21.10.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 26.09.2018, Datum pobytu: 23.8. - 2.9.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,6 Fantasticka dovolena,pristi rok letime tam tez.Stejna zeme stejny hotel.Lepsi dovolenou jsme nezazily.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 8 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Fantasticka dovolena,pristi rok letime tam tez.Stejna zeme stejny hotel.Lepsi dovolenou jsme nezazily. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
I tady jsme byly velice spokojene.Vybaveni odpovidalo nabidce.

Strava
Strava byla rozmanita,bohata a velky vyber.SPOKOJENOST.

Služby hotelu
Sluzby hotelu neocekavane.Vsichni zamestnanci srseli ochotou a vstricnosti.

Pláž
More uzasne,plaz take ke spokojenosti.Ale pokud jste sli dal ,tak tam uz se nikdo moc neobtezoval se o vas postarat.Ale proto ze jsme nenarocne,nevadilo nam to.

Lenka Fottrová, 19.09.2018, Datum pobytu: 20.8. - 31.8.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (0)

Celkem: 9,4

  • 9,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 21.08.2018, Datum pobytu: 6.8. - 13.8.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 s urovňou hotela a tiež so službami na pláži bola veľká spokojnosť

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
s urovňou hotela a tiež so službami na pláži bola veľká spokojnosť Zobrazit celou recenzi

Ubytování
úroveň hotela veľmi dobrá

Strava
strava bola výborná

Služby hotelu
služby hotela boli na úrovni 5 hviezdičkového hotela, milý personál, nikdy sa v jedálni nečakalo, nápoje boli prinášané čašníkmi, bola celková spokojnosť

Pláž
pláž rozsiahla, ale čistá a bezpečná

Alena Šteberlová, 16.08.2018, Datum pobytu: 5.8. - 12.8.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 9

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 15.08.2018, Datum pobytu: 27.7. - 10.8.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,2

  • 8 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 7 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 10.08.2018, Datum pobytu: 29.7. - 4.8.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 09.08.2018, Datum pobytu: 29.7. - 4.8.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 08.08.2018, Datum pobytu: 25.7. - 1.8.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 02.08.2018, Datum pobytu: 20.7. - 28.7.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 7,6 Hotel byl super.Bohužel hned na začátku dovolené přišlo první zklamání a to je zpoždění letu do Egypta. Zpoždění bylo 2 hodiny.

  • 10 Ubytování
  • 6 Strava
  • 6 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Hotel byl super.Bohužel hned na začátku dovolené přišlo první zklamání a to je zpoždění letu do Egypta. Zpoždění bylo 2 hodiny. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Bylo super, pokoj byl čistý a vždy dobře uklizený

Strava
Jídla bylo dostatek, jen výběr se opakoval .

Služby hotelu
Není co by se jim dalo vytknout

Pláž
Pláž byla krásná, moře bylo úžasné a velmi teplé.Bohužel kolem vstupu do moře byly občas papírky a jiný odpad, ale myslím ,že to bylo od turistů.

Lenka Kohoutová, 02.08.2018, Datum pobytu: 21.7. - 28.7.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 6,4 Čistota a vybavení pokoje dobré, pláž a moře skvělé, bazén není extra velký a nelze využívat bazény dalších hotelů v komplexu. Jídlo...

  • 7 Ubytování
  • 4 Strava
  • 9 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Čistota a vybavení pokoje dobré, pláž a moře skvělé, bazén není extra velký a nelze využívat bazény dalších hotelů v komplexu. Jídlo dobré, akorát není extra velký výběr a po pár dnech omrzí. Zobrazit celou recenzi

Ivan S., 31.07.2018, Datum pobytu: 14.7. - 25.7.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,8 Dovolená se nám líbila, až na delegáta, který byl v hotelu jen jednou. i když nám řekl, že je na telefonu 24 hodin, tak byl nedostupný a...

  • 9,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 8 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená se nám líbila, až na delegáta, který byl v hotelu jen jednou. i když nám řekl, že je na telefonu 24 hodin, tak byl nedostupný a my jsme ani nevěděly, jestli budeme odlétat v určený čas. Jediné štěstí bylo, že jsme neměly žádné problémy, abychom ho nutně potřebovaly. V Egyptě jsem byla po páté a ještě jsem se s takovou neochotou delegáta nesetkala.

Aspoň nám to vynahradil moc hezký hotel, kde jsme byly opravdu spokojené. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj byl čistý, každý den uklizený. Vybavení pokoje bylo hezké a prostorné. V koupelně byl velký sprchový kout.

V pokoji byl prostor pro vaření kávy a čaje, která byla každý den doplňována.

Strava
Strava byla velice chutná a rozmanitá. Každý den bylo z čeho vybírat. Hodně ovoce a zeleniny. Zákusky měli také výborné. Šéfkuchař chodil každý den mezi hosty a dohlížel, aby všeho bylo dost.

Služby hotelu
Služby hotelu byly výborné. Obsluha byla milá a usměvavá i po tak náročném dni. Tak to jsme opravdu ocenily.

Jen nám bylo líto, že tam nebyl žádný český animátor, jako v jiných hotelech. Jen dva místní, které jsme zahlédly jen večer.

Pláž
Na pláž od hotelu to bylo asi 800 m. To nám, ale vůbec nevadilo. Aspoň jsme si několikrát za den udělaly procházku, krásně upravenou zahradou. Do moře se šlo po dlouhém molu, kde se nechalo plavat. Je tam hodně rybek a korálů. Ten, kdo se rád potápí. tak je to ideální.

Jaroslava K., 24.07.2018, Datum pobytu: 11.7. - 21.7.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 24.07.2018, Datum pobytu: 7.7. - 21.7.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,4

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Ilona Filková, 16.07.2018, Datum pobytu: 4.7. - 11.7.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,4

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 13.07.2018, Datum pobytu: 30.6. - 7.7.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 9,8 Super dovolená vše úžasné.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Super dovolená vše úžasné. Zobrazit celou recenzi

Iveta T., 06.07.2018, Datum pobytu: 20.6. - 27.6.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,4 Vyborna volba pro ty co hledaji klidnou dovolenou

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Vyborna volba pro ty co hledaji klidnou dovolenou Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ciste pokoje a velikost dostacujici pro ctyri osoby

Strava
Velice rozmanita a pestra. Prakticky nic se behem 10-ti dni neopakovalo. Jidlo velice dobre dochucene.

Služby hotelu
Veskery personal byl maximalne pratelsky a vsticny.

Pláž
Dostatek slunecniku a lehatek. Voda cista. Pomerne zachovaly koral

Petr Janda, 13.06.2018, Datum pobytu: 31.5. - 10.6.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 13.06.2018, Datum pobytu: 9.5. - 16.5.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,8 Velký komplex, pláž je hned pro několik hotelů, ale každý si tam najde své místečko. Hotel je skvěle připraven na děti, vyžijí se až až....

  • 10 Ubytování
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Velký komplex, pláž je hned pro několik hotelů, ale každý si tam najde své místečko. Hotel je skvěle připraven na děti, vyžijí se až až. Kdo si přeje moře může se vydat po mole nebo přímo z pláže dle libosti. Pro relaxační dovolenou raději zvolím jiný hotel, ale rodinná dovolená značka ideál Zobrazit celou recenzi

Jan Vojta G., 07.06.2018, Datum pobytu: 22.4. - 25.4.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 8,2

  • 8 Ubytování
  • 10 Strava
  • 7 Okolí
  • 8 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 30.05.2018, Datum pobytu: 17.5. - 27.5.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,4 Hotel je nachází v komplexu hotelů JAZ v lokalite Coraya Beach. Je to asi 10 minut od letiště, není to poznat, není hluk. Moře je asi 5...

  • 9,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 8 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Hotel je nachází v komplexu hotelů JAZ v lokalite Coraya Beach. Je to asi 10 minut od letiště, není to poznat, není hluk. Moře je asi 5 minut chůze, ničemu to nevadí, přístup jak z pláže, tak po móle. Dostatek lehátek. Strava a pití zdarma taky na pláži. Služby hotelu perfektní, animace, većerní program, úklid a pod. a velice ochotný personál. Strava bohatá, chutná. Pokoje krásne, čisté. Hned za hotelem auapark, část se dostavuje. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoje velké, ćisté, uklízí se každá den. Jediná nevýhoda byl pohled z okna na staveniště (ćást aquapartu se opravuje). Ničemu to ale nevadilo, nebyl hluk.

Strava
Strava rozmanitá, výborná, dá se vyúží 2x i služeb vedlejších hotelů, nevyužili jsme. Strava byla vynikající, tak nebyla potřeba.

Služby hotelu
Hotel nabízí sklvělé večerní programy a zábavu pro děti, má fitnes a vlastní aquapark. Úklid pokojů každý den, doplňují i vodu na pokoj.

Pláž
Pláz asi 5 minut chůze, dostatek lehátek, vstup do moře z pláže i přes mólo.

Zuzana V., 16.05.2018, Datum pobytu: 6.5. - 13.5.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (0)

Celkem: 9,6

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 13.03.2018, Datum pobytu: 3.3. - 10.3.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 05.03.2018, Datum pobytu: 30.12.2017 - 6.1.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9 Se vším jsme byly maximálně spokojení. Pobyt měl jen jednu chybu, delegát CK je Vám akorát k tomu aby jste si u něj objednali výlet,...

  • 9,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Se vším jsme byly maximálně spokojení. Pobyt měl jen jednu chybu, delegát CK je Vám akorát k tomu aby jste si u něj objednali výlet, jinak s jeho pomocí vůbec nepočítejte, i když ona ani není moc potřeba jelikož se Vám na hotelu snaží se vším co nejvíce pomoci. Maximálně doporučuji výlet na Satayah - plavání s delfíny a nádherný korálový útes. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování bez chyby velmi klidné a čisté.

Strava
Strava super, jídlo evropské. Vše připravováno z vody z barelů, včetně ledu atd.

Služby hotelu
Služby jsou jako všude jinde, na poměrně vysoké kvalitě i když tomu odpovídá i cena.

Pláž
Pláž je poměrně velká a plná všemožných sportovišť, akorát půlka je bez vstupu do vody jelikož jsou na ní korály.

Jan H., 27.02.2018, Datum pobytu: 17.2. - 24.2.2018
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (5) Ne (0)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 16.02.2018, Datum pobytu: 22.11. - 2.12.2017
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,6

  • 8 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 16.01.2018, Datum pobytu: 22.9. - 28.9.2017
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 9 skvělá dovolená, kterou jsme si užili

  • 8,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
skvělá dovolená, kterou jsme si užili Zobrazit celou recenzi

Ubytování
pokoj pěkný, bohužel výhled na staveniště, kde se aktivně pracovalo, ochota na výměnu nebyla

Strava
vynikající, velmi rozmanitá

Služby hotelu
služby hotelu byly výborné, spousta personálu, který se snažil vyhovět klientům

Pláž
písčitá s pozvolným přístupem do moře a molo pro přímý vstup do hloubky

Jaroslava H., 05.12.2017, Datum pobytu: 25.11. - 2.12.2017
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 10 Velmi pěkná,klidná dovolená. Letovisko bezpečné, letiště jen 10 min od resortu, a přesto letadla neruší

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Velmi pěkná,klidná dovolená. Letovisko bezpečné, letiště jen 10 min od resortu, a přesto letadla neruší Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování, odpovídající počtu hvězdiček-čisté,klidné,dobře vybavené pokoje.

Strava
Strava, nápoje, servis, úprava stolů-prostíraní, jak na snídani,obědě, či večeři bezvadné. Jídlo výborné, a to jak teplá,

nebo studená kuchyně, vždy krásně upravené a naaranžované, každý den k obědu i k večeři chutně připravené ryby,dostatek ovoce, zeleniny, dezertů, prostě opravdu všeho.

Služby hotelu
Služby hotelu také bezvadné. A to počínaje delegátem, recepcí na hotelu,úklidem na pokoji,celého areálu hotelu,zahrady,restaurace, tak i v plážové restauraci.

Pláž
Pláž od hotelu 5 minut, také vždy čistá, služby i tady dokonalé. Turistů tak akorát, místo pod slunečníkem a lehátka vždy k dispozici, voda čistá, opravdu krásné šnorchlování a potápění,v zálivu nádherná podmořská fauna, jen snad ten vítr, ale s tím je asi v listopadu třeba počítat...

Jana Pečivová, 15.11.2017, Datum pobytu: 4.11. - 11.11.2017
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (10) Ne (0)

Celkem: 10 Nezapomenutelná a jednoznačně nejlepší dovolená. Egypt jsme navštívili již po páté a přesvědčili se, že i když je hotel oproti těm...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Nezapomenutelná a jednoznačně nejlepší dovolená. Egypt jsme navštívili již po páté a přesvědčili se, že i když je hotel oproti těm nejlevnějším (a tím i hůře hodnoceným) alternativám trochu drazší, připlatit si se opravdu vyplatí. Není snad nic, co by se dalo zlepšit. Rozhodně nemohu souhlasit s komentářem pana Michala M., že je hotel méně honosný, jak ostatní hotely. Největší výhoda (pro někoho však i nevýhoda) je, že je hotel menší než ostatní 4 hotely v areálu a s tím souvisí i benefit, že nemusíte čekat fronty na jídlo, máte se kam posadit, vše je uklizené, je zde větší osobní kontakt, nežli ve větších hotelech. Na druhou stranu zde byly v náš termín pouze 2 starší páry a pro nás mladý pár nikdo v naší věkové kategorii. Více českých turistů jezdí do okolních hotelů. Zde bylo složení z 95% Němci (avšak slušní, čistotní) a z dalších 5% Češi, Angličani, Poláci. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování nádherné. Nejezdíme do Egypta za zvířátky z ručníků, tudíž nám je toto naprosto lhostejné. Nicméně ti, kteří za tímto jezdí, mohu uklidnit - zvířátka byla. Nechávali jsme si uklízet pouze 2x. Přijde mi dost zbytečné, aby se s tím chudáci denně uklízeli, když to ani není potřeba. Úklid byl naprosto perfektní. Pokud nám uklízeč neuklízel, vodu jsme měli přede dveřmi.

Strava
Strava jednoznačně nejlepší. Jídlo bylo opravdu výborně ochucené. Dokonce i těstoviny, které se v jiných hotelech sestávají ze špaget s červenou omáčkou a jsou v podstatě bez chuti, byly zde gastronomickým zážitkem. Když jsem do restaurace poprvé přišla, měla jsem trochu strach, že vzhledem k velikosti jídelny, která je oproti jiným hotelům menší, zde bude i menší výběr jídla. Překvapilo mě, že je jídlo každý den jiné a naprosto vynikající. Pokud jste na pláži, je zde výběr z dvou barů. Buď speciální bar hotelu Madinat, kam mohou pouze ubytovaní tohoto hotelu a kde si můžete dát pizzu či denní "speciality", jako například hamburgery, hot dogy a jiné. Je zde nabídka i salátů, dezertů. Dokonce i zmrzlina zde není ta bez chuti, točená, ale výborná v kelímku. Druhý bar je v podstatě pro všechny. Nabídka je velmi podobná - pizza, hot dogy, palačinky, ovoce.

Za zmínku také stojí nápojový lístek hotelu, kde si můžete dát mnoho, jak alkoholických tak i nealkoholických nápojů. Například Mojito zde chutná jako opravdové Mojito. Dále je zde také nabídka studených či teplách káv či čajů a rozhodně to také stojí za ochutnání.

Dále máte možnost za pobyt povečeřet v sousedních hotelech Somaya a Samaya, což jsme tedy vzhledem k velmi chutné stravě v našem hotelu nevyužili.

Služby hotelu
Služby hotelu jsou na jedničku. Velmi oceňuji, že jsme pokoj a náramek s možností snídaně dostali okamžitě po příjezdu. Recepční nám i osobně vysvětlil, kde co je, jak se dostat na pláž. Zaměstnanci jsou velmi nápomocní. V den přijezdu se nám zablokoval trezor a když jsme na chodbě upozornili uklízeče, ihned někoho zavolal a ihned nám byl trezor zprovozněn. Jen upozorňuji, že jsme poslední den také nebyli vzbuzeni, ale tak nařídit budíka si umí každý :)

Wifi je zdarma (s omezenou rychlostí) kdekoliv. Pro rychlejší internet je možnost si připlatit. Je zde také billiard, který si můžete zdarma zahrát.

Animační program se sestával ze 3 skvělých Egypťanů, jednoho Tunisana a dvou evropanek, konkrétně Němka a Angličanka, které si však všímají pouze své národnosti a vás ani nepozdraví. Denně jsou animační programy, kde jsou nasmlouvaní ruští tanečníci.

Hned za hotelem se nachází aquapark s 9 tobogány.

Rozhodně doporučuji výlet na čtyřkolkách, který nabízejí u pláže. Jedná se o 3 hodinový výlet po poušti. Jeli jsme celkem 4 Češi a bylo to úžasné. Jeli jsme rychle a měli jsme možnost potkat skupinu kolem 30 čtyřkolek, které jsou organizovány přes cestovní kancelář a kde musíte jet kvůli vysokému počtu lidí pomalu, aby se udržela skupina.

Pláž
Pláž je opět nádherná. Měla jsem možnost vidět daleko více ryb než v jiných hotelech. Je zde možné šnorchlovat buď z mola či rovnou z pláže, kde však musíte kousek ujít. Šnorchlování u pláže je vhodné pro začátečníky, avšak uvidíte zde mnohem méně ryb, nežli dál v moři. Doporučuji šnorchlovat u strany hotelu Steigenberger, kde je hlavně dopoledne lepší viditelnost.

Zuzana K., 23.09.2017, Datum pobytu: 13.9. - 21.9.2017
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (30) Ne (0)

10 fotografií

Celkem: 7,8 Hotel byl velmi pěkný, výhodou je blízkost letiště, takže člověk byl za 10 minut na pokoji. Animační programy několikrát denně a pěkně...

  • 7 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Hotel byl velmi pěkný, výhodou je blízkost letiště, takže člověk byl za 10 minut na pokoji. Animační programy několikrát denně a pěkně večerní show. Klidné letovisko se 4 propojenými hotely v 1 resortu. 90 procent jsou Němci - rodiny s dětmi nebo starší páry, tak to bylo můj vkus až příliš klidné místo. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Velmi pěkný hotel, všude čisto, úklid 1-2x denně. Také okolí bylo velmi čisté

Strava
Velmi pestrá, měnila se každý den.

Služby hotelu
Show a animační programy super, měl jsem opakované problémy s kartami od pokoje, které se deaktivovaly. Za 6 dní se mi to stalo asi 5x (neměl jsem je v blízkosti o mobilu).Vše jsem řešil anglicky přímo na recepci.

Problémem byla i rozbila klimatizace (voda tekla ze stropu) a v den odletu měl být zajištěn wake up call na probuzení a snídaňový balíček dle delegáta.

Naštěstí jsem se večer předem připomněl, protože na recepci o tom nevěděli. Proto je lepší si zajistit sám.

Pláž
Možnosti šnorchlování přímo v resortu. Korály možná zajímavější než na placeném zájezdu lodí, co jsem byl. Pláž je ze začátku písčitá a pozvolná.

Ivan Řehák, 21.08.2017, Datum pobytu: 11.8. - 17.8.2017
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (10) Ne (2)

Celkem: 8

  • 8 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 24.02.2017, Datum pobytu: 30.11. - 7.12.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (6)

Celkem: 8 Hotel není přímo na pláži, je méně honosný než ostatní v okolí (Solaya, Samaya), menší, méně rozsáhlá zeleň v okolí, přesto příjemný....

  • 8 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Hotel není přímo na pláži, je méně honosný než ostatní v okolí (Solaya, Samaya), menší, méně rozsáhlá zeleň v okolí, přesto příjemný. Velmi vstřícný personál, vše vyřeší ochotně a s úsměvem. Jídlo dobré, hlavní kuchař chodí každou večeři mezi hosty, roznáší vlastní čokoládové bonbóny a zajímá ho, jak vám chutnalo.

Písčitá hezká pláž v zálivu asi 600m od hotelu, pozvolný vstup do moře po dlouhé mělčině, vzpomněli jsme na Balaton a jih Lago di Garda. Dále v zálivu jsou rozsáhlé barevné korály plné života: ryby, želvy, trnuchy. Zobrazit celou recenzi

Michal M., 09.11.2016, Datum pobytu: 27.10. - 6.11.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (5) Ne (0)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Milan B., 25.10.2016, Datum pobytu: 10.8. - 21.8.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (5)

Celkem: 10 S hotelem a celkově s dovolenou jsme byli s přítelem maximálně spokojeni. Úžasný personál, skvělé jídlo, přístup do moře jak přes lagunu...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
S hotelem a celkově s dovolenou jsme byli s přítelem maximálně spokojeni. Úžasný personál, skvělé jídlo, přístup do moře jak přes lagunu tak přes molo. Moc se nám líbilo. Zobrazit celou recenzi

Lucie Novotná, 24.10.2016, Datum pobytu: 13.10. - 20.10.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (5) Ne (4)

Celkem: 9,2 Super dovolená. Pozor však na arabské obchodníky a stánkaře, kteří své řemeslo umí a nepozornému turistovi doslova vnutí spoustu...

  • 9,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Super dovolená.

Pozor však na arabské obchodníky a stánkaře, kteří své řemeslo umí a nepozornému turistovi doslova vnutí spoustu předražených cetek. Poté jsem se stánkařům raději vyhýbal, protože nemám rád smlouvání a ty jejich praktiky (hlavně se nenechte sami zatáhnout do obchůdku, prodají vám všecko, i to co nemají :-).

Doporučuji výlet na moři za Dugongy. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj pěkný, prostorný, denně uklizený. Matrace byla měkká, což mi nevyhovovalo, ale po žádosti na recepci vyměnili za tvrdší matraci.

Strava
Jídlo bylo super, neokoukalo se ani po 14 dnech, velký výběr. Inzerovaný jeden večer zdarma v italské/orientální restauraci je potřeba rezervovat 3-4 dny předem, já to nechal na poslední chvíli a bohužel již bylo do konce pobytu plno.

Co je opravdu odporné jsou ty snídaňové balíčky, které dávají, kdž jedete např. na výlet - 2 rohlíky s gothajem či to bylo, muffin, jabko a džus. Nechpápu ten řádový rozdíl v kvalitě připraveného jídla pro hosty restaurace a pro hosty co jedou na výádlet. Tohle byla ostuda. Další dny jsem si alespoň nabral spoustu ovoce při večeři a na výletu to jedl místo té jejich snídaně. Strava na výletech na lodï vždy super, kuře, saláty, melouny...

Služby hotelu
I zaplacený rychlý internet bohužel občas stávkoval, ale pracovat se na tom dalo. Problém je, že se musíte dokola a dokola přihlašovat kdykoli přejdete na jiné místo (pokoj, restaurace, bar), protože tam mají jiný vysílač wifiny.

Zkoušel jsem i masáže v blízkém hotelu Solaya a to klasickou (super, doporučuji) a Thajskou (varuji! paní mi hýbla s krkem a poslední dva dny jsem se nemohl hýbat - zkažený závěr dovolené). Cenu lze z 50 EUR usmlouvat na 30 EUR.

Pláž
Pláž krásná, šnorchlování také. Nebojte se jít do moře přímo přes molo. Bál jsem se, že je daleko od pobřeží, ale zátoka je velmi klidná a šnorchlovat daleko od břehu tam snadno může i začátečník.

Vojtěch Sláma, 24.10.2016, Datum pobytu: 6.10. - 20.10.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (14) Ne (0)

Pokoj 8 fotografií

Celkem: 8,2 Pobyt byl pro nás všechny plně vyhovující, Skvělý.

  • 8,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 7 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Pobyt byl pro nás všechny plně vyhovující, Skvělý. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
úplná spokojenost

Strava
výborná, rozmanitá moc jsme si pochutnali

Služby hotelu
delegát, recepce, animátoři,obsluha i úklid vše na výborné úrovni

Pláž
dostupnost pláže OK, čistota též, voda v moři bezvadná. Jenom pokud chce člověk plavat tak je nutný přístup přes molo kde je spousta potápějících se a bohužel je to zátoka.

Radka H., 14.10.2016, Datum pobytu: 1.10. - 8.10.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 9

  • 9,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Žaneta B., 05.09.2016, Datum pobytu: 21.8. - 1.9.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (3)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Dagmar S., 26.08.2016, Datum pobytu: 3.7. - 13.7.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (2)

Celkem: 10 nejlepší dovolená

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
nejlepší dovolená Zobrazit celou recenzi

Ubytování
maximalná spokojenost

Strava
výborná

Služby hotelu
skvělé

Pláž
krásná

Světlana B., 21.07.2016, Datum pobytu: 3.7. - 13.7.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (7)

Celkem: 7,4 Celkový dojem bol dobrý, pokazila to len CK zlou organizáciou ubytovania a odchodu.

  • 9 Ubytování
  • 7 Strava
  • 6 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Celkový dojem bol dobrý, pokazila to len CK zlou organizáciou ubytovania a odchodu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovanie na úrovni zodpovedalo cene, aj keď drobné chybičky sa tam našli. Celkovo hodnotím ako veľmi dobré.

Strava
Strava na hoteli sa v cykloch opakovala, po pár dňoch sme mali vyskúšané všetko. Napriek tomu bola strava dobrá a pestrá.

Služby hotelu
Celkový dojem veľmi dobrý, personál ochotní, prívetiví a ústretoví, nemám čo vytknúť.

Pláž
Pláž je čistá a veľká voda tiež, táto pláž je vhodná pre malé deti pretože aj 50m od brehu mala voda hĺbku cca 1m. Nikdy nebola pláž plne obsadená, alebo preplnená.

Erika D., 19.07.2016, Datum pobytu: 2.7. - 16.7.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (1)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Pavlina T., 11.07.2016, Datum pobytu: 29.6. - 6.7.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 9,2

  • 9,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Lucie, 29.06.2016, Datum pobytu: 19.11. - 29.11.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 7,2

  • 6 Ubytování
  • 8 Strava
  • 9 Okolí
  • 7 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Martin N., 29.06.2016, Datum pobytu: 22.11. - 29.11.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,2

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Jakub Z., 08.06.2016, Datum pobytu: 2.4. - 9.4.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 01.06.2016, Datum pobytu: 31.10. - 7.11.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (3)

Celkem: 9 Malý, klidný hotel, malá restaurace, aquapark pro celý komplex Madinat, vždy oteřeno od 10 do 13 hodin a od 15 do 17 hodin.

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Malý, klidný hotel, malá restaurace, aquapark pro celý komplex Madinat, vždy oteřeno od 10 do 13 hodin a od 15 do 17 hodin. Zobrazit celou recenzi

Linda V., 18.05.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (8)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Marie D., 11.05.2016, Datum pobytu: 30.9. - 10.10.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (4)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 28.04.2016, Datum pobytu: 16.9. - 26.9.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (5)

Celkem: 9,2

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Gejza V., 22.02.2016, Datum pobytu: 4.11. - 11.11.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (4)

Celkem: 8,2

  • 9 Ubytování
  • 5 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Stanislava Sedláková, 27.01.2016, Datum pobytu: 10.1. - 24.1.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (5)

Celkem: 10 po příjezdu do hotelu (cca 6h) jsme byli ihned ubytováni a dostali sjme náramky); poslední den sjme měli na pokoji dopis v češtině a malý...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
po příjezdu do hotelu (cca 6h) jsme byli ihned ubytováni a dostali sjme náramky); poslední den sjme měli na pokoji dopis v češtině a malý dáreček; jsou šťastní když jim za vše děkujete a zdravíte je, trošku jsme měli pocit, že na to nejsou zvyklí, že vše co dělají bereme za samozřejmost; pokud váháte, tak neváhejte, my víme, že se sem následující rok klidně vrátíme, jelikož naše dovolená neměla sebemenší chybičku (samozřejmě záleží na každém, kdo jak si chce dovolenou užít)

hotel menší, velmi dobře vybavený, čistý, udržovaný včetně zahrad, krásně vystříhané keříky; hotel nás zaujal i tím, že zde nepotkáte přilíš Rusů; stravování formou all inclusive (všeho dostatek) Zobrazit celou recenzi

Ubytování
hotel menší, velmi dobře vybavený, čistý, udržovaný včetně zahrad, krásně vystříhané keříky; hotel nás zaujal i tím, že zde nepotkáte přilíš Rusů; stravování formou all inclusive (všeho dostatek)

PROMO pokoj - klasický pokoj, dle sdělení v CK by měl být hůře orientovaný, ale tento pocit jsme nesdíleli, každý den uklizený, standardní vybavení - klimatizace, fén, varná konvice s kávou a čajem zdarma, každý den 2 lahve balené vody, TV, trezor, minibar za oplatek;

Strava
jídla výborná, každý den si člověk vybral, samozřejmě je třeba brát ohled na to, že mají jiné chutě; čertvé ovoce - porcované, neporcované, zelenina, dokonce sýry i podebné těm našim; pozitivně nás překvapilo tmavé pečivo; obědy jsme trávili na pláži - plážový bar se sedviči (každý den jiný + pizza, těstoviny, salát) a dále 3 dřevěné stánky - pizza + sedviče; pití + káva + popcorn + cukrová vata; vafle + palačinky + dortíky + ovoce + zmrzlina; večeře - grill; těstoviny na přání, a další spousta dobrých jídel a zákusků; odpoledne na pláži rozdával melouny

Služby hotelu
neskutečně milý lidé, ke kterým pokud jste slušní, tak se Vám to vrátí mnohonásobně; přis snídani i večeři nás vždy obsouližili s nápoji (dokonce si pamatovali, a když jsme přišli ke stolu a mělijsme nachystáno); anglicky se s nimi domluvíte a znají i pár českých slovíček; na recepci ochotní; na pláži k nám většinou přiběhl sympaťák, vzal nám ručníky a šel nás "uložit" na lehátko, na které jsme chtěli (je třeba pochopit, že je to jejich práce a neodhánět je); dokonce jsme měli zdarma 300MB internetu na dva přístroje.

bazén jsme nevyužívali, ale kolem bylo nespočet lehátek, na pláži petangue, voleyball; největší zábavou samozřejmě šnorchlování; kvělé animační programy (váleli sjme se smíchy:)), animátoři Vás do ničeho nenutí jako jinde)

Pláž
krásná zátoka plná korálů po obou stranách, do moře přístup jak po písku tak i přes molo; výhodou je vzdálenost od letišt cca 6 km; v zátoce je celkem 5 hotelů (jeden majitel); k pláži jdete cca 300 m, jelikož hotel se nachází až v druhé řadě, ale je to otázka 5 min a válíte se na pláži

Anonym, 15.12.2015, Datum pobytu: 22.11. - 4.12.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (17) Ne (0)

Celkem: 8,2 Hotel není nový, je však vkusně zařízen a kompletní vybavení odpovídá 4*, Je umístěn v zátoce s písečnou pláží, avšak vstup do vody je...

  • 8,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 6 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Hotel není nový, je však vkusně zařízen a kompletní vybavení odpovídá 4*, Je umístěn v zátoce s písečnou pláží, avšak vstup do vody je omezen jen na vyhrazené koridory. K dispozici jsou tři vnější bazény, z nichž v listopadu byly dva vyhřívané na 30 st. C (jeden pro děti a jeden hlubší). Velkou předností je nebývalá čistota všude, neustálá průběžná péče o zahradu a čistotu kolem bazénů i na pláži u moře. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj pro dvě osoby je prostorný, postele pohodlné, matrace ani příliš měkké ani příliš tvrdé. Každý pokoj má terasu, koupelnu se sprchou, umývadlem a WC, ledničku s minibarem, televizi a trezor - vše bez poplatku v rámci all incluzive. Výhled z přízemí do zahrady nic moc, ale zase tam byl větší klid než na straně s výhledem k bazénům, kde byla i terasa s hudebním programem. Asi po týdnu se vyskytla závada na vodovodním přívodu do splachovací nádrže a i když stačilo patrně jen vyměnit těsnění, místní "řemeslníci" si s tím neporadili ani na podruhé a my jsme se přestěhovali do jiného pokoje. Tam poslední den pobytu praskla hadice od sprchy. To jsme už neřešili. Nutno přiznat, že recepční byl velice vstřícný a ochotný.

Strava
Strava opravdu velice pestrá, ale egyptská. Velký výběr při snídani, obědě i večeři, zelninové i ovocné saláty, před večeří u vchodu do jídelny připraveny drinky, koktejly a džusy. Několikrát během pobytu se pořádaly tématické dny, kdy jídelna byla vyzdobena, obsluhující personál oblékl kroje,roznášely se kousky domácí čokolády apod. Personál byl přemíru ochotný, ale nikoli vlezlý. Stravování formou švédských stolů jakož i obsluhu personálu, který přinášel pití na přání, lze hodnotit jen výborně, nemělo to chybu.

Služby hotelu
Služby hotelu jsou na vysoké úrovni. Hotel poskytuje jakousi "školku", kdy animátorky si odvádějí děti od rodičů na pár hodin, aby jednak děti zabavily a rodiče se mohli věnovat třeba potápění a tak. Kromě vnějších bazénů má hotel posilovnu, jaccuzi (bazén s teplou vodou tryskami a vířivkou), saunu suchou, parní komoru. U bazénu samozřejmě animátorské programy, cvičení, aerobic, šipky, ping-pong, tenis. Vše v rámci all incluzive bezplatně, kromě např. osvětlení tenisového hřiště. Animátoři se činili ve dne i večer, kdy zajišťovali osobně i kulturní program. Personál hotelu a prodejci v krámcích se snaží mluvit i česky. Služby hotelu nelze hodnotit jinak než jako perfektní.

Pláž
Pláž písečná, dosti široká i dlouhá s pevnými slunečníky, lehátky a proutěnými zábranami proti větru. Na pláži jsou i sprchy, není WC, musí se až k baru u bazénu. Vzhledem k umístění v zátoce je přístup do vody pozvolný mělkou vodou (při odlivu asi jen po kolena), asi po 80 m se již dá šnorchlovat a pozorovat korál a rybičky. Na opačné straně pláže je dlouhé molo, které používají jednak potápěči a jednak šnorchlaři. Odtud je vstup po ocelovém schodišti, pohodlný i s obutými ploutvemi. Na molu jsou přihrádky pro odložení třeba pantoflí, slunečních brýlí, čepice nebo ručníku. Velmi praktické a užitečné. I při silnějším větru je hladina v zátoce celkem klidná, na otevřeném moři jsou vlny značné. Korály jsou poměrně mladé, nevyvinuté, málo rozmanité, spíše chudé. Zrovna tak rybičky a škebličky. Sice je při šnorchlování co pozorovat, ale je to slabé, zatím nejchudší, co jsme zažili při celkově osmi návštěvách Rudého moře. Překvapila nás také poměrně malá viditelnost, kdy moře bylo zakalené jakýmsi planktonem. Nutno vyzdvihnout absolutní upravenost a čistotu pláže, lehátek bylo dostatek v každou denní dobu. Teplota vody v moři začátkem listopadu 2015 byla 28 st. Hotel je vhodný zejména pro rodiny s dětmi.

Miloš H., 16.11.2015, Datum pobytu: 31.10. - 11.11.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (13) Ne (0)

celkový plánek areálu 5 fotografií

Celkem: 9,6

  • 9,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 13.11.2015, Datum pobytu: 28.10. - 4.11.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 9,6 Výborné, celková spokojenost

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Výborné, celková spokojenost Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Výborné, ubytováni jsme byli okamžitě po příjezdu (v 7 hodin ráno) ubytovací formulář už měli na hotelu připravený,

my jsme ho pouze podepsali.

Pokoj PROMO velmi pěkný, každý den čiště uklizený a vždy nějaká výzdoba.

Strava
Strava rozmanitá, typické pro Egypt maso kuřecí, ryby a hovězí (tentokrát měkké) večer vždy něco na grilu,

dostatek zeleniny i ovoce, výborné sýry. Vše bylo neustále doplňováno.

Jídelna vždy čistá u jídla naprostý klid.

Občas jsme se najedli u baru na pláži - tady klasická nabídka - denní menu nebo pizza, párek v rohlíku

Služby hotelu
Hotel nebyl plně obsazený (klientela převážně z Německa), takže se nám všichni věnovali, číšníci roznášeli nápoje.

Všichni byli ochotní a usměvaví.

Pláž
Z hotelu na pláž je to cca 250 m prochází se cestou mezi hotelem Lamaya a Solaya nebo o něco kratší přímo

areálem hotelu Lamaya. Všude je volný průchod. Pláž pěkná, písčitá, jsou tu volejbalová hřiště a prostory pro petangue. Vstup do moře není po celé délce laguny, takže se musí cca 50 m obcházet. Moře je v laguně mělké,

dno písčité, takže je to tu vhodné i pro malé děti.

Laguna je zakončená krásným korálem (za ním je už hloubka) a tady je molo se vstupem do vody.

Vhodné pro milovníky šnorchlování i když dno bývalo zakalené, přesto krásné zážitky.

Eva Provazníková, 16.09.2015, Datum pobytu: 6.9. - 13.9.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (5) Ne (2)

Celkem: 9,8 Hotel jsme vybírali dle možnosti vyžití pro děti spolu se solidní kvalitou služeb. Uvedený hotel nakonec představoval přesně to, co jsme...

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Hotel jsme vybírali dle možnosti vyžití pro děti spolu se solidní kvalitou služeb. Uvedený hotel nakonec představoval přesně to, co jsme od něj očekávali. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Absolutně čisté, denně uklizené pokoje. Room boy se se pokaždé, když nás potkal ujišťoval, zda je vše v pořádku, nebo ještě něco nepotřebujeme.

Strava
Snídaně klasika (stejný popis bych mohl zkopírovat s podobných egyptských hotelů ).Výběr cca 15 - cti běžných jídel, každý den stejný ( proto za 9 ), ale každý si vždy to své vybral. Obědy známe pouze z doslechu (prý výborné). My se stravovali na pláži - pizzy, sendviče, těstoviny, palačinky, polávky, pity , zákusky atd. Večeře výborné, tématické, prostě bez chyby.

Služby hotelu
Vše, co jsme potřebovali bylo ihned vyřešeno. Čekání na jakýkoliv požadavek - nula :-).

Pláž
Museli jsme dojít mezi hotely cca 300m. Slunečníků spousta , hrubý písek, pozvolný vstup do moře a za 50m jste u korálového útesu, kde se procházíte jako v akváriu s různobarevnýma rybkama :-).

Radan U., 15.08.2015, Datum pobytu: 5.8. - 15.8.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (5) Ne (0)

Celkem: 9 Dovolená byla skvělá. Všechno vyšlo dle představ. Doprava bez problému, ubytování, přístup v hotelu a celém areálu. Skvělý animační tým...

  • 9,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená byla skvělá. Všechno vyšlo dle představ. Doprava bez problému, ubytování, přístup v hotelu a celém areálu. Skvělý animační tým na hotelu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování na velice vysoké úrovni. Každý den perfektně uklizeno, naprostá spokojenost.

Strava
Výborná. Veliké množství jídla, vždy se dalo vybrat.

Služby hotelu
Na vysoké úrovni. Jakýkoliv požadavek byl ihned splněn.

Pláž
Vstup do vody z pláže i z mola. Pláže čisté a upravené. Servis na pláží bezproblémový. Voda čistá, podmořský život, tzn. skvělé šnorchlování.

Aleš K., 11.08.2015, Datum pobytu: 22.7. - 1.8.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Solymar Dar El Madina

Byla tato recenze užitečná? Ano (6) Ne (2)

Oblast a mapa: Marsa Alam, Egypt

Nahlásit tuto polohu jako neaktuální?

ano ne

Mapa nemusí obsahovat všechny nalezené hotely. Poloha hotelů na mapě má pouze informativní charakter. Chyby v souřadicích hotelu nám můžete nahlásit.

Počasí

Nejlepší doba pro dovolenou

Dobrá Nejlepší

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Roční klima

Vzduch Moře

Aktuálně

Přes den 27 °C
v noci 19 °C

Teplota vody

25 °C

Předpověď počasí na následující dny

  • Zítra

    28 °C
    18 °C

  • Pondělí

    27 °C
    19 °C

  • Úterý

    23 °C
    17 °C

  • Středa

    26 °C
    18 °C

Podnebí

Egypt leží v subtropickém pásmu severní Afriky, takže zde vládne velmi suché pouštní počasí s mírnou zimou a velmi teplým létem. Mimo středomořské pobřeží a oblast delty Nilu panuje v Egyptě suché a horké klima téměř po celý rok.

Tři roční období

V Egyptě se rozeznávají tři roční období. Jednak je to zima, která trvá od 15. listopadu do 15. března, dále pak první léto od 15. března do poloviny července a posledním ročním obdobím je druhé léto, které přichází v polovině července a trvá až do 15. listopadu.

Nejvhodnější doba pro výlety po Egyptě je období zimy, kdy jsou teploty mírnější, a tak tu není tak sucho a vedro. V období prvního léta jsou teploty ještě snesitelné, takže do poloviny července vřele doporučujeme navštívit Egyptská letoviska. Nejteplejším obdobím je druhé léto, kdy se do Egypta vydávají jen opravdoví milovníci parných slunečních dnů.
Optimální doba k návštěvě Egypta za účelem cestování a poznávání je mezi říjnem a dubnem, kdy průměrné denní teploty dosahují v Káhiře 24 °C, v Hurghadě 26 °C a voda Rudého moře má okolo 23 °C.

Jednotlivé oblasti Egypta

Zejména v Horním Egyptě se v červenci až říjnu denní teploty šplhají ke 40 °C, v noci bývá okolo 22 °C. Díky suchému pouštnímu větru se však dá hrozivé vedro poměrně slušně snést.
V Dolním Egyptě a samozřejmě i v Káhiře je čas od času vlhkost vzduchu vyšší, obzvláště v červenci a v srpnu. Jen díky tomu je smog hlavního města snesitelnější a ve městě se dá snadněji dýchat.
V Deltě Nilu a na středomořském pobřeží vládne mírné klima. Naproti tomu neustále horko je na Sinaji, kde zaprší jen během zimy.
Déšť obyvatelé této oblasti skoro neznají. Prší tu tak šest dní v roce ? to platí pro Káhiru, až 30 dní v roce - např. v Alexandrii. Vysoko v horách každoročně v zimě padá sníh.

Egyptský vítr

Pro oblast Egypta je typický suchý a horký vítr, kterému místní říkají chamsín. Vane zejména v období počátku prvního léta a přináší s sebou jemný pouštní písek a mnoha návštěvníkům a někdy i místním obyvatelům způsobuje zdravotní potíže. U Rudého moře se tento vítr čas od času objeví v podobě mrazivého větru.

"Chamsín" znamená v arabštině "padesát", což není zcela bez významu. Celé období, kdy hrozí suché a horké pouštní větry, totiž trvá dlouhých 50 dní.

Potřebujete poradit?

Po-Ne 7-22 hod 226 000 622