Invia sleduje vaše chování na webu, provádí personalizaci obsahu a zobrazuje vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutí na tlačítko „Rozumím“ nebo kamkoliv mimo toto oznámení beze změny nastavení vnímáme jako udělení souhlasu také s využíváním cookies a předáním údajů o vašem chování na webu reklamním a sociálním sítím pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Personalizaci, cookies a předávání můžete kdykoli vypnout v Nastavení soukromí. Zjistit více informací o ochraně soukromí.

Rozumím

Vaše nabídka zájezdů od agentury INVIA.CZ

Recenze hotelu Jaz Samaya Resort

Egypt, Marsa Alam (Zobrazit na mapě)

cena již od 13 604 Kč

Volné termíny

Filtry a řazení
Nízká záloha
29.12.2018 - 5.1.2019 8 dní 22 584 Kč
Vratislav All Inclusive
29.12.2018 - 6.1.2019 9 dní 25 462 Kč
Katovice All Inclusive
29.12.2018 - 12.1.2019 15 dní 31 226 Kč
Vratislav All Inclusive
1.1. - 13.1.2019 13 dní 21 395 Kč
Katovice All Inclusive
5.1. - 12.1.2019 8 dní 14 981 Kč
Vratislav All Inclusive
5.1. - 13.1.2019 9 dní 13 604 Kč
Katovice All Inclusive
5.1. - 15.1.2019 11 dní 18 898 Kč
Katovice All Inclusive
5.1. - 19.1.2019 15 dní 23 729 Kč
Vratislav All Inclusive
8.1. - 15.1.2019 8 dní 15 901 Kč
Katovice All Inclusive
8.1. - 20.1.2019 13 dní 19 668 Kč
Katovice All Inclusive
12.1. - 19.1.2019 8 dní 17 715 Kč
Vratislav All Inclusive
12.1. - 20.1.2019 9 dní 17 778 Kč
Katovice All Inclusive
19.1. - 26.1.2019 8 dní 18 360 Kč
Vratislav All Inclusive
19.1. - 27.1.2019 9 dní 17 922 Kč
Katovice All Inclusive
19.1. - 29.1.2019 11 dní 20 025 Kč
Katovice All Inclusive
19.1. - 2.2.2019 15 dní 26 858 Kč
Vratislav All Inclusive
22.1. - 29.1.2019 8 dní 17 590 Kč
Katovice All Inclusive
22.1. - 3.2.2019 13 dní 22 609 Kč
Katovice All Inclusive
Vybavení hotelu:
  • Klimatizace
  • Vnější bazén
  • Lehátka a slunečníky u bazénu zdarma, Lehátka a slunečníky na pláži zdarma
  • Dětský koutek, Dětské hřiště, Dětský bazén
  • Surfování
  • Klidná lokalita
  • Fitness
  • Animační programy
  • Bar
  • Volejbal
  • Wifi zdarma
Umístění hotelu:
  • 0 m Vzdálenost od pláže
  • 60 km Vzdálenost od centra města
  • 11 km Vzdálenost od letiště
  • Teplota vzduchu 27 °C
  • Teplota moře 25 °C
  • Doba letu z Prahy: %1 h 04:00 Doba letu z Prahy

Obecně o ubytování

* neoficiální, právně nezávazný, pouze informativní doplňující popis

* Oficiální popisek pořadatele zájezdu najdete vždy u konkrétního termínu.

  • Poloha

    Oblíbený hotelový resort je situován na klidném místě přímo v krásné zátoce s písčitou pláží a bohatým podmořským životem. Nákupní možnosti a zábavu mají hosté přímo v hotelu, malé historické městečko El Quseir je vzdáleno 67 km (dostupné hotelovým shuttle busem, 1 x denně - za poplatek). Mezinárodní letiště Marsa Alam je vzdáleno 4 km a transfer z letiště Hurghada trvá asi 3,5 hodiny. Hotel je svou polohou ideální pro poznávání přírodních krás i historických památek v okolí (Asuán, Abu Simbel, Edfu, Port Ghalib, Abu Dabab).

  • Vybavení

    Příjemný plážový resort disponuje 143 pokoji rozmístěnými ve stylové dvoupatrové budově obklopené vzrostlou zelení. Klientům je k dispozici prostorná vstupní hala s recepcí, směnárnou a lobby barem, hlavní restaurace, a la carte restaurace (v sousedním hotelu El Medina), bar, mini market, obchodní arkáda (v hotelu Lamaya), internetový koutek (za poplatek), bazén (lehátka a slunečníky zdarma), lékárna, diskotéka, dětský bazén, sluneční terasa, vyhřívaný bazén, dětské hřiště, mini klub, aquapark (v sousedním hotelu El Medina), tenisové kurty (v hotelu Lamaya), masážní salón, sportoviště a parkoviště. 

  • Ubytování

    Stylově zařízené prostorné superior dvoulůžkové pokoje s možností přistýlky jsou vybaveny sociálním zařízením (sprcha, toaleta, fén), telefonem, klimatizací, satelitní TV, lednicí, trezorem a balkonem nebo terasou. Dětská postýlka a vysoká jídelní židlička je k dispozici na vyžádání (zdarma). Pokoje s bočním a přímým výhledem na moře jsou na vyžádání (za poplatek). WiFi na pokoji je k dispozici za poplatek.

  • Strava

    All inclusive stravování od 10:00 do 24:00 lze čerpat ve vybraných prostorách hotelu a obnáší plnou penzi formou bohatého bufetu, během dne lehké občerstvení (pečivo, zákusky, káva, čaj, zmrzlina), neomezené množství rozlévaných alkoholických (pivo, víno, vodka, rum, likéry, whisky, míchané nápoje) a nealkoholických nápojů místní výroby. Ostatní alkoholické nápoje v lahvích, turecká káva a čerstvé ovocné šťávy jsou za poplatek. Hotel pořádá pravidelné tématické večery, kuchařské show i večeře při svíčkách. K dispozici je také vegetariánská strava a dětský bufet. Hlavní restaurace je nekuřácká. U večeře je vyžadováno formální oblečení (dlouhé kalhoty pro muže). 

  • Služby

    Oblíbený hotelový resort si získává své hosty polohou přímo u pěkné pláže, přívětivou atmosférou,  pestrou nabídkou služeb a jejich dobrou úrovní. Zajišťuje pravidelné animační programy pro děti (soutěže, kreativní dílny, kvízy, mini klub, hřiště, dětský bazén, aquapark u sousedního hotelu) i dospělé a zábavné večerní show. Umožňuje sportovní aktivity jako např. aerobik, vodní gymnastiku, vodní pólo, potápění, kulečník, tenis, stolní tenis, šipky, plážový volejbal a cvičení v moderním fitness centru. Pro relaxaci je určena opalovací terasa, bazén, vířivka a masážní salón s pestrou nabídkou masáží. 

  • Služby za poplatek

    Internet, masáže, kulečník, potápění, stolní tenis, jacuzzi, masáže. 

  • Pláž

    Pěkná písčitá pláž s korálovým podložím, bohatým podmořským životem (doporučujeme obuv do vody) a možností přístupu přes molo (sousední hotel Lamaya) nebo z písčité pláže (sousední hotel Solaya) se nachází přímo před hotelem. Klientům jsou k dispozici služby plážového baru a lehátka se slunečníky (zdarma).

Recenze hotelu Jaz Samaya Resort - Marsa Alam, Egypt

Tento hotel je 18. nejlépe hodnoceným hotelem z celkového počtu 114 v Marsa Alam.

Celkové hodnocení hotelu

  • 8,9 83 hodnocení
  • 9,2 Ubytování
  • 9,1 Strava
  • 8,3 Okolí
  • 8,6 Cena

Nejvyšší hodnocení hotelu

10

Velké nadšení a spokojenost, vše bylo bez problémů a proběhlo to jak mělo. Zobrazit celou recenzi

Jiří T., 24.10.2016

Nejužitečnější hodnocení hotelu

10

Tento hotel naozaj zodpovedá hodnoteniu 5* ako bolo uvedené,čo nás milo prekvapilo po minuloročnej skúsenosti s hotelom Oriental Bay! Je to menší hotel v zátoke Madinat Coraya,a susedí s viacerími... Zobrazit celou recenzi

Anonym, 10.08.2014

Všechny recenze hotelu

Byli jste na dovolené v tomto hotelu? Napište svou recenzi

Celkem: 9

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 23.01.2018, Datum pobytu: 24.9. - 5.10.2017
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (6)

Celkem: 8,8

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 7 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 30.10.2017, Datum pobytu: 19.10. - 25.10.2017
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (3)

Celkem: 7,6

  • 5,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 8 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 30.10.2017, Datum pobytu: 11.10. - 18.10.2017
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (5)

Celkem: 8

  • 8 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 11.10.2017, Datum pobytu: 24.9. - 8.10.2017
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (4)

Celkem: 9,6

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 26.09.2017, Datum pobytu: 15.9. - 22.9.2017
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (6)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Alena S., 01.08.2017, Datum pobytu: 14.7. - 28.7.2017
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (5)

Celkem: 9

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 27.07.2017, Datum pobytu: 6.7. - 14.7.2017
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (6)

Celkem: 8,4 Příjemný menší hotel s dobrými službami a ochotným personálem. Ideální pro rodiny s dětmi, které tráví většinu času u bazénů. Moc se mi...

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 6 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Příjemný menší hotel s dobrými službami a ochotným personálem. Ideální pro rodiny s dětmi, které tráví většinu času u bazénů. Moc se mi líbil, ale mám ráda šnorchlování, takže již nikdy. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoje jsou pěkné a čisté. Všechno fungovalo, závada na zámku dveří okamžitě opravená. To není v egyptských hotelech samozřejmé.

Strava
Jídlo je chutné a dostatečně pestré. Výborné saláty. Obsluha v restauraci rychlá.

Služby hotelu
Celkově služby v hotelu velmi dobré.

Pláž
V blízkosti hotelu volná lehátka, čisto a dobrá obsluha, ale na okraji natažené lano pro zdůraznění zákazu vstupu do moře. Lana jsou hlavním motivem jinak malebné zátoky. Ve vodě je natahaná spousta lan a bójí, aby se nedalo plavat blízko korálů. Milovník šnorchlování má uctivě zevlovat za provazy jako návštěvník na zámku. Ve dnech, kdy není ideální viditelnost není na dálku vidět skoro nic. Pouze když není vítr, je možné plavat na hranicích zátoky a šnorchlování si užít. Protože v popisu hotelu není o tom zmínka (celkem pravdivě se slibuje bohatý podmořský život), je to po příjezdu velké zklamání.

Hana, 13.06.2017, Datum pobytu: 3.6. - 10.6.2017
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (7) Ne (1)

Celkem: 7

  • 7 Ubytování
  • 7 Strava
  • 7 Okolí
  • 7 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 20.02.2017, Datum pobytu: 16.10. - 23.10.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (6)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 01.02.2017, Datum pobytu: 6.10. - 12.10.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (6)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 26.01.2017, Datum pobytu: 1.10. - 15.10.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (6)

Celkem: 10 Velké nadšení a spokojenost, vše bylo bez problémů a proběhlo to jak mělo.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Velké nadšení a spokojenost, vše bylo bez problémů a proběhlo to jak mělo. Zobrazit celou recenzi

Jiří T., 24.10.2016, Datum pobytu: 13.8. - 24.8.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (3)

Celkem: 6,2 Proč létá Evropan do Egypta? Na jaře a na podzim za sluncem a teplem. Vždy však PŘEDEVŠÍM ZA ATRAKTIVITOU podmořského života RUDÉHO...

  • 8 Ubytování
  • 9 Strava
  • 2 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Proč létá Evropan do Egypta?

Na jaře a na podzim za sluncem a teplem.

Vždy však PŘEDEVŠÍM ZA ATRAKTIVITOU podmořského života RUDÉHO MOŘE.

Dobré služby a ubytovací zařízení lze nalézt např. ve Španělsku, Franci, Itálii, Chorvatsku, Řecku, Na Kypru nebo i Turecku, leč mořský svět (korály ryby) - 0.

Bohatý a krásný mořský život lze nalézt i v různých vzdálenějších a exotičtějších destinacích, ale tam zas jaksi nehraje relace cena/výkon. 

V posledních letech se, bohužel, stává velmi rozhodujícím faktorem při posuzování dané lokality také BEZPEČNOST.

V době od 8. 10 do 20. 10. 2016 jsme byli „účastníky zájezdu“ v 5* hotelu Jaz Samaya prostřednictvím Invia – Blue Style.

HODNOCENÍ:

Asistence, ze strany CK, na letišti v Marsa Alam a organizace transferu průměrná až podprůměrná. Místní delegát na místě v čase příjezdu a ubytování zastoupen milou dětskou animátorkou – dost podprůměrné na zájezd, údajně, nadprůměrné (cenově určitě) úrovně. Ani během pobytu neměli egypští (snad česky mluvící) delegát a šéfdelegát (uvedení na nástěnce) zájem nás kontaktovat! Jejich "úřední hodiny" v 11h Jsou z hlediska hosta krajně nevhodné! Kdo má přerušovat aktivity u moře či u bazénu, převléknout se a jít hledat jeho veličenstvo delegáta někde na recepci! Tento přístup místních (egyptských) delegátů není specifikem pouze tohoto resortu. Zpravidla i když mluví hezky česky, tak se kontaktu s klienty CK spíš vyhýbají (a ti je v ceně zájezdu vlastně zbytečně platí).

o problému BEZPEČNOSTI pojednává zejména pododdíl "pláž". V těsné blízkosti CORAYA BAY vede i hlavní silnice podle pobřeží. To zvyšuje riziko útoku na všech 5 resortů v zátoce (například z projíždějícího pickupu s kulometem na korbě). Hluk, projíždějících kamionů, také ruší spánek. Vyřešil by to val z poušťní hlíny mezi silnicí a hranicí pozemku resortů.

ZÁVĚR: DOKUD provozovatelé resortů v CORAYA BAY NEZMĚNÍ způsob užívání pobřeží zátoky, tak bych návštěvu spíš nedoporučoval! Z bezpečnostních důvodů a důsledku odpovědi na otázku v úvodu mého hodnocení. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
UBYTOVÁNÍ, díky VLASTNÍ iniciativě na recepci (dobrá angličtina + bakšiš), VÝBORNÉ. Později menší potíže s klimatizací, ale ze strany hotelu dobře zvládnuté.

Strava
STRAVA + personál restaurace – SKVĚLÉ!

Služby hotelu
U této cenové kategorie a 5* bych předpokládal lepší pokrytí WIFI.

Pláž
Na základě mnohých, dlouholetých zkušeností vybíráme resorty v Egyptě pokud možno v nebo alespoň u zátok.

Na volném moři je, za silnějšího větru, zpravidla přístup k moři, kvůli příboji na hraně korálového útesu, uzavřen.

Pozemek kolem CORAYA BAY (zátoka Coraya) je naprosto IDEÁLNÍ z hlediska užívání si krás Rudého moře i za horšího počasí (silnější vítr).

ALE……!

Ze strany vlastníků a provozovatelů všech pěti 5* hotelů a resortů na pozemku kolem zátoky je veškerý SKVĚLÝ POTENCIÁL výhod vstupu do moře pro zákazníky nevyužit nebo dokonce ZNEHODNOCEN!!

PROČ?:

Cca 80% procent pobřeží pozemku je znepřístupněno (provaz, zeď, neupravený přístup). Těch zbylých 20% je tak nějak bulharského typu (i když v Bulharsku je asi lepší písek :). A pak …. POUZE 1 MOLO pro 5 resortů!

ALE, …. to není vše. Toto jedno molo je zároveň primárně využíváno jako přístaviště člunů komerčních potápěčů! Tím je zátoka znehodnocena pro šnorchlující hosty resortů snad nejvíce!

DŮSLEDKY: celodenní provoz 3-4 rychlých člunů potápěčů OHROŽUJE fyzicky (nebezpečí zranění) ŠNORCHLUJÍCÍ. PLAŠÍ MOŘSKÝ ŽIVOT.

A…… USNADŇUJE nepozorovaný, náhlý TERORISTICKÝ ÚTOK na hosty rezortů v zátoce. (viz TUNIS) Příjezd člunu s teroristy, oblečených v neoprénech, by do poslední chvíle nikoho nepřekvapoval….

Pavel L., 24.10.2016, Datum pobytu: 8.10. - 20.10.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (14) Ne (12)

Celkem: 6,6 Proč létá Evropan do Egypta? Na jaře a na podzim za sluncem a teplem. Vždy však PŘEDEVŠÍM ZA ATRAKTIVITOU podmořského života RUDÉHO...

  • 8,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 1 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Proč létá Evropan do Egypta?

Na jaře a na podzim za sluncem a teplem.

Vždy však PŘEDEVŠÍM ZA ATRAKTIVITOU podmořského života RUDÉHO MOŘE.

Dobré služby a ubytovací zařízení lze nalézt např. ve Španělsku, Franci, Itálii, Chorvatsku, Řecku, Na Kypru nebo i Turecku, leč mořský svět (korály ryby) - 0.

Bohatý a krásný mořský život lze nalézt i v různých vzdálenějších a exotičtějších destinacích, ale tam zas jaksi nehraje relace cena/výkon. 

V posledních letech se, bohužel, stává velmi rozhodujícím faktorem při posuzování dané lokality také BEZPEČNOST.

V době od 8. 10 do 20. 10. 2016 jsme byli „účastníky zájezdu“ v 5* hotelu Jaz Samaya prostřednictvím cest. agentury.

HODNOCENÍ:

Asistence, ze strany CK, na letišti v Marsa Alam a organizace transferu průměrná až podprůměrná. Místní delegát na místě v čase příjezdu a ubytování zastoupen milou dětskou animátorkou – dost podprůměrné na zájezd, údajně, nadprůměrné (cenově určitě) úrovně.

ZÁVĚR: DOKUD provozovatelé resortů v CORAYA BAY NEZMĚNÍ způsob užívání pobřeží zátoky, tak bych návštěvu spíš nedoporučoval! Z bezpečnostních důvodů a důsledku odpovědi na otázku v úvodu mého hodnocení. Také viz oddíl PLÁŽ ... Zobrazit celou recenzi

Ubytování
UBYTOVÁNÍ, díky VLASTNÍ iniciativě na recepci (dobrá angličtina + bakšiš), VÝBORNÉ. Později menší potíže s klimatizací, ale ze strany hotelu dobře zvládnuté.

Strava
STRAVA + personál restaurace – SKVĚLÉ!

Pláž
POČASÍ 50/50. To se týká hlavně větru. Na základě mnohých, dlouholetých zkušeností vybíráme resorty v Egyptě pokud možno v nebo alespoň u zátok. Na volném moři je, za silnějšího větru, zpravidla přístup k moři, kvůli příboji na hraně korálového útesu, uzavřen.

Pozemek kolem CORAYA BAY (zátoka Coraya) je naprosto IDEÁLNÍ z hlediska užívání si krás Rudého moře i za horšího počasí (silnější vítr).

ALE……!

Ze strany vlastníků a provozovatelů všech pěti 5* hotelů a resortů na pozemku kolem zátoky je veškerý SKVĚLÝ POTENCIÁL výhod vstupu do moře pro zákazníky nevyužit nebo dokonce ZNEHODNOCEN!!

PROČ?:

Cca 80% procent pobřeží pozemku je znepřístupněno (provaz, zeď, neupravený přístup). Těch zbylých 20% je tak nějak bulharského typu (i když v Bulharsku je asi lepší písek :). A pak …. POUZE 1 MOLO pro 5 resortů!

ALE, …. to není vše. Toto jedno molo je zároveň primárně využíváno jako přístaviště člunů komerčních potápěčů! Tím je zátoka znehodnocena pro šnorchlující hosty resortů snad nejvíce!

DŮSLEDKY: celodenní provoz 3-4 rychlých člunů potápěčů OHROŽUJE fyzicky (nebezpečí zranění) ŠNORCHLUJÍCÍ. PLAŠÍ MOŘSKÝ ŽIVOT.

A…… USNADŇUJE nepozorovaný, náhlý TERORISTICKÝ ÚTOK na hosty rezortů v zátoce. (viz TUNIS) Příjezd člunu s teroristy, oblečených v neoprénech, by do poslední chvíle nikoho nepřekvapoval….

Pavel L., 21.10.2016, Datum pobytu: 8.10. - 20.10.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (13) Ne (9)

Celkem: 8 Velké zklamání, protože se nedá jít přímo z hotelu na pláž. Jinak celkem dobré.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 5 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Velké zklamání, protože se nedá jít přímo z hotelu na pláž. Jinak celkem dobré. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování perfektní.

Strava
Strava výborná

Služby hotelu
Tichý hotel

Pláž
Na pláž se chodí daleko, musí se obejít velká zátoka, všude jsou zátarasy kvůli korálům. Pak je daleko i občerstvení. Může se chodit z mola, ale stále na vás pískají, abyste se nepřibližovali k bójkám. Takže nic moc.

Olga D., 21.10.2016, Datum pobytu: 5.10. - 13.10.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

2 fotografie

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Pavlína L., 12.10.2016, Datum pobytu: 30.7. - 6.8.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (2)

Celkem: 7,8 Smlouva na pobyt obsahovala 8 dní a 7 nocí - příjezd 16 hod. a opuštění hotelu již ve 2:30 - dovolená krácena o jeden celý den. Tyto...

  • 8 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Smlouva na pobyt obsahovala 8 dní a 7 nocí - příjezd 16 hod. a opuštění hotelu již ve 2:30 - dovolená krácena o jeden celý den. Tyto informace byly o odletu a příletu dodány po zaplacení zájezdu. Zobrazit celou recenzi

Jaroslava Nekolová, 07.10.2016, Datum pobytu: 15.9. - 22.9.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (5)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Milan S., 05.10.2016, Datum pobytu: 23.7. - 31.7.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (3)

Celkem: 9,6 Velmi příjemný hotel,perfektní čistota a ubytování,personál přátelský a nevtítavý.Pro méně zdatné plavce vstup do moře z pláže poněkud...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Velmi příjemný hotel,perfektní čistota a ubytování,personál přátelský a nevtítavý.Pro méně zdatné plavce vstup do moře z pláže poněkud daleko a v prostru ohraničeném bójemi voda po pás.Šnorchlování a plavání z mola bez problémů. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj standartně vybavený s výhledem na moře,úklid bezchybný.

Strava
dostatečný výběr a poprve v Egyptě bez faraonovy pomsty(byla jsem po jedenácté)

Služby hotelu
služby na vysoké úrovni

Pláž
viz výše

Jana Vopátková, 02.10.2016, Datum pobytu: 11.9. - 22.9.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (1)

Celkem: 9,8

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Šárka K., 14.09.2016, Datum pobytu: 1.9. - 11.9.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (2)

Celkem: 9,6 naprostá spokojenost, klid, pohoda, ochota, 11 dní bylo málo :-) Hotel byl naplněn asi tak z 50% takže spousta místa všude.

  • 9,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
naprostá spokojenost, klid, pohoda, ochota, 11 dní bylo málo :-) Hotel byl naplněn asi tak z 50% takže spousta místa všude. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
pokoje čisté, prostorné, úklid denně, měli jsme i výhled na moře - nádhera

Strava
různorodá, chuťově výborná a velký výběr. I s bezlepkovou dietou se dá vybrat. REJPÁLKŮM, kteří psali zápornou recenzi opakujících se jídel, jen dodávám, že občas se nějaké to jídlo opakovalo, hlavně snídaně, ale vzhledem k tomu, že byl opravdu velký výběr všeho , mohl mít každý den to jídlo jiné, jen si vybrat! Takže naprostá spokojenost! Zmrzliny a led dělají z pitné balené vody, takže bez obav. Faraonova pomsta se nekonala :-)

Služby hotelu
nemáme výhrady, animační programy hlavně pro děti - asi dobré, jelikož jsme děli během dne moc nezahlédli, byly s animátory, tím byl u bazénů klid a pohoda :-) cvičení v bazénu super, poprvé jsem zažila, že cvičitelka nestála na kraji bazénu, ale cvičila s námi ve vodě, což bylo mnohem lepší! Večerní posezení při živé hudbě(jedna zpěvačka opravdu zpívat neuměla, ale mohli jste odejít třeba do vnitřní haly) a ve 21:30 6x v týdnu divadlo různého žánru. Personál hotelu ochotný, rychlý...dolar jako pozornost samozřejmostí. V areálu obchůdky, lékárna, lékař denně v určené hodiny. Velká pochvala našemu delegátovi v hotelu Jaz Samaya, skvěle mluví česky, nic nevnucuje a vše nabídne, vysvětlí :-) Problémy řeší ihned a s úsměvem :-)

Pláž
čistá, velká, dále od Jaz Samaya s pozvolným vstupem. Blíže bylo molo na šnorchlování, nádherná podívaná na podmořský život. Přes den tam bylo hodně šnorchlařů, my chodili ráno před snídaní, bylo liduprázdno, nebyly vlny, voda čistá krásně prosvícená ranním sluncem, prostě krása :-) Doporučuji výlet na delfíny, cenově to je sice dražší - 75 dolarů na osobu, ale ten zážitek stojí za to! Moře je tam jiné než u hotelu, atoly, azurová modř,jako z pohlednice, zaplavete si s delfíny i jinými nádhernými rybami, prostě zážitek!

Šárka Kubíková, 13.09.2016, Datum pobytu: 1.9. - 11.9.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (2)

Celkem: 8,6

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Pavel Vystyd, 01.09.2016, Datum pobytu: 4.8. - 13.8.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (3)

Celkem: 8,4 Dovolená byla skvělá,hotel velmi slušný pohoda a klid,personál velmi ochotmý všechny krásy moře před hotelem,jediné mínus na dovolené...

  • 8,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená byla skvělá,hotel velmi slušný pohoda a klid,personál velmi ochotmý všechny krásy moře před hotelem,jediné mínus na dovolené byla delegátka CK Nikol,nechci nikoho soudit,ale německý klient vždy na prvním místě,ale ostatní kolegové byli skvělí. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
ubytování v pořádku,čistota a ochota personálu-bez problémů vyměnili pokoj

Strava
každý si příjde na své

Pláž
před pláží zákaz,na pláž se šlo k vedlejšímu hotelu a do moře přes molo,ale je to pár kroků,takže bez problémů

Olga V., 22.08.2016, Datum pobytu: 6.8. - 17.8.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (3)

Celkem: 6 Spokojení, nicméně příště bychom volili jinou destinaci.

  • 6 Ubytování
  • 6 Strava
  • 6 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Spokojení, nicméně příště bychom volili jinou destinaci. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoje, koupelna, chodba, kde jsme byli ubytováni, již neodpovídá pětihvězdičkovému hotelu. Stávající zkušenost hodnotí na 4 až 3 hvězdičky.

Strava
Strava ve velkém množství, nicméně jednotvárná a odpovídající levnějšímu all inclusive.

Služby hotelu
Všichni velice příjemní a ochotní.

Pláž
S pláží spokojení dospělí i děti. Pozvolný vstup po písku s velice teplou vodou, kousek dál šnorchlování. Možnost soukromí každý den.

Petr, 15.08.2016, Datum pobytu: 4.8. - 11.8.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (2)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Hana F., 11.08.2016, Datum pobytu: 19.6. - 29.6.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (2)

Celkem: 7,6

  • 7,5 Ubytování
  • 6 Strava
  • 9 Okolí
  • 8 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Zdeněk S., 04.08.2016, Datum pobytu: 24.7. - 31.7.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (3)

Celkem: 8,8

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 8 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Daniela P., 27.07.2016, Datum pobytu: 12.6. - 26.6.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (4)

Celkem: 9

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 26.07.2016, Datum pobytu: 12.6. - 22.6.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (5)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Jana V., 22.07.2016, Datum pobytu: 9.4. - 20.4.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (5)

Celkem: 10 Celkova spokojenost

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Celkova spokojenost Zobrazit celou recenzi

Ubytování
KVALITNE,

Strava
VSE BYLO NAD MOJI SPOKOJENOST.Ale vic by to chtelo morse plody

Služby hotelu
parada

Pláž
byla jsem spis u bazenu

Oksana Irza, 20.07.2016, Datum pobytu: 19.3. - 26.3.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (9)

Celkem: 8

  • 8 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 20.07.2016, Datum pobytu: 1.5. - 8.5.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (4)

Celkem: 6,4

  • 5,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 7 Okolí
  • 7 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Helena B., 19.07.2016, Datum pobytu: 20.4. - 27.4.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (5)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Marie H., 19.07.2016, Datum pobytu: 26.3. - 2.4.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (6)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Pavel K., 06.07.2016, Datum pobytu: 15.6. - 25.6.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (3)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anna Ostroverkh, 04.07.2016, Datum pobytu: 19.6. - 29.6.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (5)

Celkem: 9,4 Krásná dovolená,naprostá spokojenost se službami,ubytováním,ochotný personál,bazény čisté,úžasné šnorchlování - dovoléná něměla chybu -...

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Krásná dovolená,naprostá spokojenost se službami,ubytováním,ochotný personál,bazény čisté,úžasné šnorchlování - dovoléná něměla chybu - doporučuji všem kdo chce klidnou dovolenou. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Krásný pokoj s výhledem na bazény i moře,čistý,každý den úklid - naprostá spokojenost.

Strava
Výběr jídel dostačující každý den jsme si pochutnali na nějaké specialitce na grilu - výborné

Služby hotelu
Krásný hotel,ochotný usměvavý personál - naprostá spokojenost! V hotelu málo lidí což nám naprosto vyhovovalo - skvělé!

Pláž
Šnorchlování naprosto skvělé,moře čisté na pláž se chodí kousek dál - před hotelem je zákaz koupání v moři ale nevadilo nám to - všude málo lidí - nám to maximálně vyhovovalo!!

Michal Černý, 28.06.2016, Datum pobytu: 19.6. - 25.6.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (2)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Oksana Irza, 24.06.2016, Datum pobytu: 22.5. - 29.5.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (4)

Celkem: 9,8

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Petr L., 22.06.2016, Datum pobytu: 12.6. - 19.6.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (2)

Celkem: 9,4 Příjemný hotel, velice ochotný personál

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Příjemný hotel, velice ochotný personál Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Prostorné pokoje, místo, spokojenost

Strava
Pestrá strava i přes malou obsazenost hotelu

Služby hotelu
Ochota personálu příjemní a usměvaví

Pláž
Čistá, písčitá, nebyly nutné boty do vody

Josef M., 13.06.2016, Datum pobytu: 29.5. - 8.6.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (1)

Celkem: 8 Velmi pěkná dovolená ,krásný hotel , čistý , vše jak má být ,kromě vstupu na pláž , to je jediné , co bych určitě změnila . Je z místa...

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 6 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Velmi pěkná dovolená ,krásný hotel , čistý , vše jak má být ,kromě vstupu na pláž , to je jediné , co bych určitě změnila . Je z místa cca 400m ,ale ani to pobyt nepokazilo . Tento resort můžeme opravdu doporučit . Žádný vtíravý personál s spíš naopak , velice vstřícný a nikdo po vás nic nechtěl . Je to ovšem spíš klidný resort což nám velice vyhovovalo ,ale kdo hledal nějaký ruch , musel zajít vedle do resortu ,což samozřejmě nebyl vůbec žádný problém .Takže v podstatě mohu jenom doporučit ,krásný ,čistý resort s kvalitními službami . Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování na vysoké úrovni . Byli jsme v Egyptě po třetí a nejpěknější ubytování bylo tady . Nejenom moc pěkné ,ale i samozřejmě velice čisté . Takže veliká spokojenost

Strava
Strava je mám pocit v Egyptě všude plus mínus stejná , kuře , hovězí a ryby ,ovoce ,zelenina a hromada sladkého . Vynikajíci hovězí na grilu , to musím říci a všeobecně kuchař u grilu byl velice šikovný a uměl . Každý si pochutnal a každý si vždy našel dle své chuti

Služby hotelu
Služby byly taky velice dobré , delegát v hotelu uměl velice dobře česky ,tak nebyl vůbec problém ,jsou velice ochotní s čímkoliv pomoci .

Pláž
Pláž to je jediné , z čeho jsem byla nejprve dost rozčarovaná . Byla jsem zvyklá mít pláž hned u hotelu a tady je cca 400 m od hotelu .Ale je fakt , že je to vykompenzované krásným mořem s krásnýma korálama a rybama a kdo se nepotápí mohl se dívat s mola a viděl také mnoho .Přístup do moře přes pláž je jak říkám dále ale to jsme spojili s procházkou a další dny už nám nevadilo nic . Vše je o uhlu pohledu a nám se i tohle docela líbilo .

Jiří J., 09.06.2016, Datum pobytu: 29.5. - 5.6.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (8) Ne (0)

Celkem: 6,8 Až na dve veci sme boli s dovolenkou veľmi spokojní. 1. Neseriózny prístup CK k dĺžke zájazdu. deklarovali 12 dňový zájazd, ale v...

  • 8,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 3 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Až na dve veci sme boli s dovolenkou veľmi spokojní.

1. Neseriózny prístup CK k dĺžke zájazdu. deklarovali 12 dňový zájazd, ale v podstate to bol len zájazd 11 dňový, lebo z hotela sme odchádzali o 23,00 v predposledný deň. Za čo sa nám CK neospravedlnila, ani nijako nekompenzovala a je to asi pravidlo ako "zarába" na klientoch.

2. Pláž. Podrobnejšie popíšem v kapitole Pláž. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Veľmi slušné. Čisté, fungujúca klimatizácia, TV s plochou obrazovkou a vstupmi USB, HDMI.

Strava
Mohla by byť pestrejšia. Na raňajky nie sú nakrájané syry ani salámy (krája ich na požiadanie kuchár). Ryby sa obmieňajú každý druhý - tretí deň, obdobne sladkosti.

Služby hotelu
Asi najlepšie aké sme doteraz zažili v Egypte (boli sme tu desiaty raz). Možno to bolo spôsobené aj tým, že hotel bol obsadený tak z jednej pätiny a personálu tam bolo viac ako hostí. Ale boli milí, ústretoví ale nevtieraví a mali sme dojem, že to bolo prirodzené.

Pekná pozornosť hotela je podávanie "drinkov" pri hudbe v peknom areáli určenom na pozorovanie západu slnka.

Výborné, hlavne pre deti je neďaleký Aquapark (v cene) asi 5 minút peši od hotela (8 tobogánov) + zopár pre menšie deti.

Pláž
Jedna z najhlavnejších vecí, prečo sme do Eypta išli bol podmorský svet, ktorý je tu nádherný (môžme porovnať aj s inými lokalitami - Karibik, Thajsko a pod.). A toto bolo pre nás bohužiaľ najväčšie sklamanie. Ako som už spomenul sme tu desiaty raz, ale toto bola najhoršia lokalita, čo sa týka pestrosti, čistoty korálov a množstva a druhov rýb. Vstup do mora (v zátoke je z móla (rozdeleného na časť pre potápačov a šnorchlistov). Voda bola dosť mútna, čo sme pripisovali potápačom, lebo ich tam bolo pomerne dosť (diving centrum) a sem tam ich privážali a odvážali motorové člny a dno bolo piesčité. Ale pre tých, ktorí nezažili iné lokality to mohhol byť celkom pekný zážitok (priamo pri móle sme videli 3x aj korytnačku a dokonca aj s mláďatkom). Doslova horor sme zažili predposledný deň po prílive sa nad zálivom, ale aj miestami nad otvoteným morom vytvorili tmahohnedé škvrny, ktoré sa neskôr dostali aj nižšie a my sme zrazu plávali v rozomletom odpade (sme tam ešte papier, ale ostatné hnedé rozomleté "h...á". Odpad z hotelov vypúšťaný niekde do mora sa dostal naspäť a zátoky.

Čo sa týka popisu k hotelu je nesprávne uvedené, źe na vstup do mora zpieskovej pláže je potrebná obuv. NETREBA. Lebo vstup do mora z pláže nie je možný (sú tam natiahnuté laná a tabule so zákazom vstupu).

V recenziách pred zakúpením zájazdu som sa dočítal, že hostia využívali vstup do mora z móla pri vedľajšom hoteli (Resta). Boli sme tam aj mi niekoľkokrát (bohužiaľ 10 dní viala čierna vlajka) a až 11. deň (čo bolo naše šťastie, lebo v zátoke sa kvôli tom u čo som písal kúpať nedalo, bola vlajka červená a plavčík nás pustil (podľa náramkov zistil, že sme z iného hotela) len raz. Strážnik medzi hotelmi nás dvakrát nepustil z dôvodu, že je to súkromná pláž, len pre hostí hotela Resta. Bakšiš to väčšinou vyrieši.

Ladislav Štulajter, 09.06.2016, Datum pobytu: 25.5. - 5.6.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (7) Ne (1)

&quot,Cistota vody...Bŕŕŕ&quot, 2 fotografie

Celkem: 7,2

  • 8,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 5 Okolí
  • 6 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Kateřina H., 09.06.2016, Datum pobytu: 4.5. - 11.5.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (1)

Celkem: 9,4

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 7 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Magda, 09.06.2016, Datum pobytu: 7.5. - 21.5.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 6,6

  • 8,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 3 Okolí
  • 6 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Ladislav, 08.06.2016, Datum pobytu: 25.5. - 5.6.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 7,6

  • 8 Ubytování
  • 8 Strava
  • 6 Okolí
  • 8 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Petr F., 07.06.2016, Datum pobytu: 22.10. - 1.11.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (6)

Celkem: 9 4km od letiště, příjemná atmosféra. Není to velký hotel, spíše rodinný. Klienti se rádi vrací. Zatím se nemůže využívat služeb ostatních...

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
4km od letiště, příjemná atmosféra. Není to velký hotel, spíše rodinný. Klienti se rádi vrací. Zatím se nemůže využívat služeb ostatních hotelů v resortu. Zobrazit celou recenzi

Linda V., 18.05.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (5)

2 fotografie

Celkem: 9

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 12.05.2016, Datum pobytu: 8.10. - 15.10.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (5)

Celkem: 9

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 13.04.2016, Datum pobytu: 31.8. - 10.9.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (3)

Celkem: 7,8

  • 8,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 7 Okolí
  • 8 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Zdeněk M., 11.03.2016, Datum pobytu: 27.2. - 5.3.2016
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (4)

Celkem: 8

  • 8 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Peter D., 26.01.2016, Datum pobytu: 20.7. - 27.7.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (3)

Celkem: 10 Byli jsem v hotelu podruhé, po výborné zkušenosti z loňska. Opět skvělá dovolená, tentokrát s miminkem a rok a půl starým batoletem....

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Byli jsem v hotelu podruhé, po výborné zkušenosti z loňska. Opět skvělá dovolená, tentokrát s miminkem a rok a půl starým batoletem.

Bylo i moc milé, že si nás personál pamatoval.

Všem známým jsme hotel doporučili. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Bydlení s luxusním výhledem na moře skrz palmy a pohledem na východ slunce. Úžasné místo, po loňsku jsme chtěli to samé.

Pečlivý úklid, velmi příjemné.

Strava
Chutnalo nám moc. Obvykle velmi chutné hovězí maso a samozřejmě mnoho dalšího na výběr. Starší děcko jedlo s námi a bylo moc spokojené.

Služby hotelu
Velmi spolehlivé. Jakmile jsme měli závadu, rychle bylo vyřešeno.

Po příjezdu jsme byli ihned ubytováni, ačkoli jsme přijeli brzo ráno kolem sedmé hodiny. Odjížděli jsme nad ránem, kolem třetí hodiny a dostali jsme zabalenou snídani.

Cítili jsme se příjemně opečovávaní.

Pláž
Pláž je písčitá s postupným vstupem do vody, ale ta je pár minut vzdálená. Jinak je poblíž molo určené pro šnorchlování se vstupem po schůdcích. Moc krásné místo na šnorchlování.

Nebylo přelidněno, tak akorát.

Hana Suková, 09.12.2015, Datum pobytu: 22.11. - 3.12.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (10) Ne (0)

Celkem: 10 Maximální spokojenost - perfektní služby!

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Maximální spokojenost - perfektní služby! Zobrazit celou recenzi

Rudolf F., 08.12.2015, Datum pobytu: 22.11. - 3.12.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (2)

Celkem: 9,6 Velká spokojenost především s polohou hotelu i pláží, vše blízko. Služby na vyšší úrovni, kuchyně dobrá. Velice příjemně působí časné...

  • 9,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Velká spokojenost především s polohou hotelu i pláží, vše blízko. Služby na vyšší úrovni, kuchyně dobrá. Velice příjemně působí časné ubytování i poskytnutí náramků po nočním cestování. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Rodinný pokoj je sice dražší, ale stojí to za to pohodlí ve 3 osobách. Nebyl žádný problém s okamžitou výměnou pokoje za jiný, v klidné části hotelu. Denně perfektně uklizeno včetně čistého povlečení i ručníků.

Strava
Velice chutná až na polévky, ty jsme dochucovali petrželkou, cibulkou a chilli kořením.

Nabídka ovoce by občas mohla být zpestřena třeba granátovými jablky a pod. Lehká občerstení včetně nealko nápojů lze bez problému čerpat i ve stáncích okolních hotelů v zálivu. Balíčky na výlet nestojí za nic, je třeba si vzít něco od stolu, to platí i pro jídlo na cestu zpět. Nespoléhat se na jídlo v letadle, tam jsou služby ponižujícía ubohé. Ještě že CK zajišťuje aspoň kávu a čaj nad rámec, ostatní nic.

Jinak OK.

Služby hotelu
Jsou na vyšší úrovni, než jsme zažili jinde. Na tuto skutečnost má nemalý vliv německá klientela, která činní 90 procent všech turistů v této lokalitě. Denně živá hudba i k tanci

v nějakém ze 3 hotelů okolo, lze využít.

Pláž
Prostorná , lehátka daleko od sebe zajišťují jisté soukromí. Pohodlné molo je blízko a šnorchlovat lze kdykoliv, díky zálivu nemá žádný vítr vliv na omezení či znemožnění vstupu do moře. Pro děti je vstup do moře pár kroků dál z písčité pláže. Málo turistů, převládají Němci,

lokalita vhodná především pro potápěče- nemusí nikam cestovat, vše dostupné z mola. U moře žádná hudba, klid.

Eva F., 09.11.2015, Datum pobytu: 22.10. - 1.11.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (10) Ne (1)

Celkem: 5,2

  • 8,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 1 Okolí
  • 1 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Eva K., 06.11.2015, Datum pobytu: 2.9. - 9.9.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (3)

Celkem: 9,2

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Karel J., 03.11.2015, Datum pobytu: 22.10. - 29.10.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 8

  • 8,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 6 Okolí
  • 8 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

David Z., 09.10.2015, Datum pobytu: 21.9. - 1.10.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (1)

Celkem: 9

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Jaroslav Z., 06.10.2015, Datum pobytu: 2.7. - 16.7.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,6 Skvělá odpočinková dovolená.

  • 10 Ubytování
  • 7 Strava
  • 7 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Skvělá odpočinková dovolená. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Perfektní

Strava
Výborná, i když by se mohla trochu rozšířit.

Pláž
Z mola pro potápěče a šnorchování, delší procházkou po písčité pláži do hloubky moře, kde se nemáte šanci utopit.

Alena G., 29.09.2015, Datum pobytu: 10.9. - 21.9.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (1)

Celkem: 9

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Pavlína K., 09.08.2015, Datum pobytu: 20.7. - 30.7.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (2)

Celkem: 8

  • 8 Ubytování
  • 7 Strava
  • 9 Okolí
  • 8 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Radek N., 03.08.2015, Datum pobytu: 20.7. - 30.7.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (3)

Celkem: 9,2

  • 9,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 8 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Jaroslav T., 11.07.2015, Datum pobytu: 28.5. - 11.6.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 9 Můžeme doporučit. Velmi vhodné pro děti.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 6 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Můžeme doporučit. Velmi vhodné pro děti. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Bez připomínek, čisto, uklizeno, balená voda bez problémů denně.

Strava
Dobrá, při pobytu delším než týden je problém je pestrost stravy.

Služby hotelu
Jako velké plus hodnotíme obsluhu na barech.

Pláž
Pohodový vstup přes molo ( výborný pro potápění a šnorchlování ). Vzdálenost k písečné pláži se vstupem do vody cca 500m bez lehátek a slunečníků.

Lehátka a slunečníky patřící k hotelu jsou na pláži ze které není ovšem přístup do vody. Takže buď opalovat na lehátku bez koupání v moři nebo koupání v moři bez lehátek a ležet na písku.

Tomáš P., 18.06.2015, Datum pobytu: 3.5. - 14.5.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (0)

Celkem: 7,2 Škoda jen že do města je to daleko,,,moře a přístup je špatný

  • 8 Ubytování
  • 9 Strava
  • 4 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Škoda jen že do města je to daleko,,,moře a přístup je špatný Zobrazit celou recenzi

Jan Šámal, 18.05.2015, Datum pobytu: 3.5. - 14.5.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (3)

Celkem: 7,6 Ideální pro milovníky podmořského života

  • 7 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Ideální pro milovníky podmořského života Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Průměr

Strava
U oběda a večeře nápoje servírované, relativně pomalý přísun, jinak OK

Služby hotelu
Služby standardní, údržba bazénu a zahrady výborná

Pláž
Ideální pro šnorchlování, koráli a ryby přímo na pláži

Pavel J., 12.03.2015, Datum pobytu: 1.3. - 8.3.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (1)

Celkem: 9,4

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Vladislav Trombik, 11.03.2015, Datum pobytu: 1.3. - 8.3.2015
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 12.02.2015, Datum pobytu: 23.10. - 3.11.2014
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 9

  • 10 Ubytování
  • 8 Strava
  • 9 Okolí
  • 8 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 25.11.2014, Datum pobytu: 4.9. - 18.9.2014
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,8 Měli jsme být v hotelu Lamaya, hned vedle, ale bylo plno.. Naštěstí jsme dostali, možná jako kompenzaci, pokoj s překrásným výhledem na...

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Měli jsme být v hotelu Lamaya, hned vedle, ale bylo plno.. Naštěstí jsme dostali, možná jako kompenzaci, pokoj s překrásným výhledem na moře s opuštěnou písčitou pláží (vstup do moře byl jinde), vypadalo to jak z katalogu :) Služby byly, podle našich představ, na vysoké úrovni. Všude čisto, personal zdvořilý, jídlo chutné a velký výběr. V listopadu teploty do 30 stupňů, jen občas vítr, ne moc silný. Cestovali jsme s 9 měsíčním synem, jídlo jsme pro něj dovezli, vše bez problémů, s dětmi se tu počítá. Vřele doporučujeme. Zobrazit celou recenzi

Hana S., 19.11.2014, Datum pobytu: 9.11. - 16.11.2014
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (5) Ne (0)

Celkem: 8,8 příjemné prostředí, i německy bez problémů lze komunikovat.

  • 9 Ubytování
  • 8 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
příjemné prostředí, i německy bez problémů lze komunikovat. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
skvělé

Strava
i když pestrá , po sedmi dnech se snídaně jeví jako jednotvárná.

Káva z automatů nejvyšší kvality - doporučuji vyzkoušet všechny.

Služby hotelu
vstřícnost k problémům,řeší okamžitě

Pláž
100 % na šnorchlování , 20 % na koupání ( především děti )

Na některých úsecích doporučuji plážovou obuv

Josef S., 30.10.2014, Datum pobytu: 19.10. - 26.10.2014
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (2)

6 fotografií

Celkem: 8,8 Bylo to fajn

  • 8,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Bylo to fajn Zobrazit celou recenzi

Ubytování
pokoj byl velmi prostorný, vždy čistě uklizen, každý den jiné kreace z ručníků. Za malý bakšiš se mohl velmi sympatický uklizeč přetrhnout. Každý den 1x láhev vody na sobu (0,33l), ale myslím si,že kdyby si člověk řekl, dostal by klidně celé balení. krásný výhled na moře, pokoj tichý, prostorná koupelna.

Strava
personál v restauraci velmi příjemný, neustále dělali blbiny s našimi dětmi. obsluha rychlá a kvalitní. Výběr jídel dostačující (i když během 14 dní se to už opakovalo). Kvalita jídla....Není to nic, na co bych si za rok vzpomněl jako na lahůdku, ale rozhodně to není špatné. Prostě kvalitní hotelová strava. Tématické večeře (orientální, asijská, italská....)

Anonym, 27.10.2014, Datum pobytu: 13.10. - 23.10.2014
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (1)

Celkem: 9 Dovolená byla vynikající. Užívali jsme si korálů, potápění i tobogánů. Hotel byl velmi dobré úrovně s příjemným personálem. Byli jsme...

  • 10 Ubytování
  • 8 Strava
  • 7 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená byla vynikající. Užívali jsme si korálů, potápění i tobogánů. Hotel byl velmi dobré úrovně s příjemným personálem. Byli jsme ubytováni okamžitě po příjezdu - v 6,00 ráno. Jediná drobná vada na kráse byla vzdálenější pláž . Hotel doporučuji. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj byl krásný, čistý, pěkně zařízený. Dost prostoru pro rodiče i děti. Měli jsme výhled na moře, i když jsme si to nezaplatili a nežádali o něj. Také tam byl krásný klid.

Strava
V hlavní restauraci vařili výborně. Jídlo se víceméně měnilo každý den, byly i místní speciality. Horší to bylo v bistru u bazénu, pizzy nebo těstoviny se nedaly jíst. Takže jsme tam pak už nechodili. Na pláži byly stánky s lívanci apod. a taky moc dobré.

Služby hotelu
Výborné - využívali jsme služby TUI CK - český animátor už tam nebyl. Hotel s převážně německou klientelou. Jediná velká nevýhoda - nebyla wifi. Pouze počítač na recepci.

Pláž
Pláž u hotelu byla pouze na opalování, kvůli korálu je nepřístupná. Toho jsme si před dovolenou v letácích nevšimli. Takže jsme chodili na pláž vedlejšího hotelu. U pozvolného vstupu do moře (pro děti) jsme si ale nesměli jako obyvatel vzdálenějšího hotelu zabrat lehátka a slunečníky. To nám zase až tak nevadilo, protože jsme stejně byli pořád v moři. Později jsme do moře chodili přes molo. Protože to byl korál pro více hotelů, bylo tam docela plno, i když nebyla sezóna.

Iva J., 06.10.2014, Datum pobytu: 25.9. - 2.10.2014
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (9) Ne (0)

Celkem: 7,2

  • 7 Ubytování
  • 8 Strava
  • 7 Okolí
  • 7 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Pavel U., 25.09.2014, Datum pobytu: 21.7. - 31.7.2014
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,6 výborný

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
výborný Zobrazit celou recenzi

Ubytování
nemám připomínek

Strava
ke stravě není připomínek

Služby hotelu
dojem výborný

Pláž
šnorchování výborné,mnoho druhů vodních rybiček aji želvy, vstup do vody u jiného hotelu pískový, čistota na pláži aji u bazénu, skluzavky perfektní

Anonym, 14.09.2014, Datum pobytu: 20.7. - 31.7.2014
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (1)

Celkem: 9 Hotel, služby, stravování, koupání, výlety a velice profesionální služby delegátky cestovní kanceláře splnily naše očekávání

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Hotel, služby, stravování, koupání, výlety a velice profesionální služby delegátky cestovní kanceláře splnily naše očekávání Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj pravidelně uklizen, každodenní kreace z ručníků a dek ve formě zvířátek či jiných tvarů bylo příjemným zpestřením. Terasa splňovala očekávání a pohled na moře byl uklidňující.Příjemné bylo i zjištění, že na pokoji je zdarma zabudován trezor. Pouze strohá sprcha (ale čistá a velká) byla malinko překvapivá. Ocenili jsme možnost individuálně regulovat klimatizaci na pokoji (většinou na 30-32 stupňů) .

Strava
Strava v hotelu byla chutná, bohatá a pokud někdo nehledá vepřové, pak je určitě spokojen. Pro oko lákavé byly zákusky, ale chuťově odlišné od našich zvyklostí. Péče hotelu v poskytování snídaňových balíčků je až překvapivá (např. odjezd z hotelu na letiště při návratu domů ve 3:45).

Při výletech se zajištěným obědem či večeří je nabídka podstatně chudší.

Služby hotelu
V hotelu se velmi snaží zajistit všem maximální spokojenost. Vedení hotelu u turistů pravidelně zjišťuje připomínky či naopak chválu za poskytovaný servis a další služby. Méně příjemný je nápadný chlad ve společných prostorách (jídelna, bar, recepce...).

Objednané buzení telefonem je méně spoelhlivé. Příznivým dojmem působí i dostatek lehátek jak u bazénů, tak i na pláži.

Pláž
Pláž pravidleně upravovaná, pozvolný přístup do vody je vzdálen od míst k ležení. Přístup přes molo bez problémů, ale šnorchlování bylo pro nás spíše zklamáním (ač v zátoce, větší vlny, korál nebyl nijak zvlášť bohatý na ryby. Plážový servis přiměřený, bezproblémový.

Helena N., 11.09.2014, Datum pobytu: 21.8. - 4.9.2014
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

Celkem: 10 Tento hotel naozaj zodpovedá hodnoteniu 5* ako bolo uvedené,čo nás milo prekvapilo po minuloročnej skúsenosti s hotelom Oriental Bay! Je...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Tento hotel naozaj zodpovedá hodnoteniu 5* ako bolo uvedené,čo nás milo prekvapilo po minuloročnej skúsenosti s hotelom Oriental Bay! Je to menší hotel v zátoke Madinat Coraya,a susedí s viacerími hotelmi v tejto zátoke a tým pádom môžete navštevovať aj ostatné hotely a využívať ich služby.Je vo velmi dobrom stave a má aj velmi dobrú polohu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Milo nás prekvapilo ked sme dostali izbu hned ráno o 8hod. ked sme prišli.Tiež sme hned dostali náramky a mohli sme okamžite využívať služby all inclusive. Izby sú krásne,velké a majú dost velké terasy a ked sa Vám podarí dostať izbu s výhladom na more ako nám :-)) tak je to úžasnééé! Izby sú kvalitne vybavené,je tam k dispozícíí aj chladnička,minibar,trezor,rýchlovarná kanvica,tv.Tiež majú velkú kúpelnu aj šatník.Všetko potrebné tam máte.

Strava
Strava bola pestrá,vždy bolo z čoho vyberať.Okrem hlavnej reštaurácie je pri bazéne ďalší snack bar,v ktorom môžete využívať ponuku jedál už od 11 hod. Majú tam velmi dobré hamburgery,cestoviny,pizza,šaláty a tiež popcorn,nanuky,ovocie a zákusky..Takže ak sa Vám nechce íst na obed,kludne sa môžete najest aj tu,odporúčame.A na pláži sa nachádzajú ďalšie tri stánky s jedlom.V jednom sa podávajú zapekané sendviče, hamburgery,hranolky,pizza.V druhom máte rôzne nápoje a v treťom robia výborné vafle a palacinky.Tiež tam majú zmrzlinu,koláče a ovocie.Takže vybrať si tu dokáže naozaj každý!! Všetko velmi dobre chutí!

Služby hotelu
Personál hotela je navysokej úrovni,sú priatelskí,milí a ochotní kedykoľvek pomôcť. S upratovaním izby sme boli tiež spokojní,aj ked sme to nevyužívali každý deň.Mali sme dostatok vody na izbe aj hocikde vonku boli k dispozícií barely s vodou,takže ste si mohli nabrať do fliaš. Všade bolo neustále čisto,aj o okolie sa veľmi vzorne starali.A tiež sa nám páčilo,že sme večer nemuseli neustále čakať na drinky pri bare ale chodili čašníci,ktorí obsluhovali hostí pri stoloch.Mali dostatočný výber miešaných alko aj nealko drinkov a ku všetkému podávali oriešky. Dostatok lehátok bolo aj pri bazéne aj na pláži. Hotel má tri bazény,dva pre dospelích a jeden detský.Voda bola príjemná,teplá. Kto chce,môže využívať bezplatne Aquapark,ktorý je kúsok od hotela.Je tam asi 8 tobogánov,celkom fajn na vybláznenie:-)) Kto má deti,určite to využije.Milo nás ešte prekvapilo,že hotel ponúka na každú izbu 150 MB na internet zdarma.Po prečerpaní si môžete predplatiť další.

Pláž
Hotel je situovaný rovno pri pláži takže stačí prejsť pár krokov a ste tam. Najbližšie je mólo,po ktorom sa dostanete rovno ku koralom,odtial chodia väčšinou ludia šnorchlovať alebo aj sa potápať. Pieskový a pozvolný vstup sa nachádza trocha ďalej od hotela,ale stále je to blízko. More je veľmi teplé a čisté. Určite odporúčame šnorchlovať,lebo ten podmorský svet je úžasný.Koraly sú v tejto zátoke veľmi pekné. Nedaleko od brehu často plávajú korytnačky a velmi veľa rýb.Nám sa podarilo aj vidieť delfíny,ktoré prišli k nám do zátoky:-)

Anonym, 10.08.2014, Datum pobytu: 21.7. - 31.7.2014
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (33) Ne (2)

5 fotografií

Celkem: 6

  • 6 Ubytování
  • 6 Strava
  • 6 Okolí
  • 6 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Anonym, 19.07.2013, Datum pobytu: 15.6. - 25.6.2013
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (3)

Celkem: 8,4 Byli jsme spokojeni, až na pláž.

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 5 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Byli jsme spokojeni, až na pláž. Zobrazit celou recenzi

Strava
Super.

Pláž
Pláž byla vzdálená asi 200-300 metrů, nebyl vstup do moře, ale korály a na další pláži se muselo jít asi 150 metrů, než člověk dosáhl nějaké hloubky. Ale zase to bylo ideální pro rodiny s dětmi, protože dětem se nemohlo nic stát. Super byly animační programy v němčině u bazénu.

Jozef Krajčo, 31.08.2012, Datum pobytu: 18.6. - 28.6.2012
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (7) Ne (0)

Celkem: 8,5

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 6,3 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Mária M., 31.05.2012, Datum pobytu: 10.5. - 20.5.2012
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 7,7

  • 5,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8,4 Okolí
  • 8 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Radana M., 10.04.2012, Datum pobytu: 11.3. - 18.3.2012
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 9,7

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9,2 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Petr F., 30.03.2012, Datum pobytu: 5.2. - 12.2.2012
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Petr, 19.03.2012, Datum pobytu: 29.9. - 9.10.2011
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Jan, 15.03.2012, Datum pobytu: 20.10. - 30.10.2011
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,7

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 6 Cena

K tomuto hodnocení není k dispozici žádný komentář.

Marcela J., 10.02.2012, Datum pobytu: 8.9. - 18.9.2011
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: Velmi příjemná lokalita, kterou jsme si záměrně vybrali pro strávení naší dovolené. Volba na Marsa Alam padla zejména z důvodu možnosti...

Úvodní shrnutí
Velmi příjemná lokalita, kterou jsme si záměrně vybrali pro strávení naší dovolené. Volba na Marsa Alam padla zejména z důvodu možnosti výletu do lokality Asuanu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotelu opravdu přísluší 5*, personál příjemný a nevtíravý. Pokoj byl vždy perfektně uklizený, všude bylo čisto a stále byl přítomen nejvyšší management hotelu, který soustavně "popoháněl" personál k činnostem uspokojující hotelovou klientelu.

Strava
Strava byla super, pravidelně doplňována a vždy čerstvá. Po této skvělé stravě nás rozhodně nenavštíla Faraonova choroba... :-)

Služby hotelu
Musíme opět konstatovat to samé - vždy vše bylo super a bez našich negativních připomínek.

Byli jsme jediní čeští turisti v hotelu, ostatní klientela byla z Německa a to se na hotelu projevuje se vším všudy. Ruskou klientelu zde rozhodně nepotkáte!

Pláž
Hotelová pláž byla na dosah ruky, ale bez možnosti přímého vstupu do moře - kamenné a korálové podloží - zákaz vstupu. Rozhodně nás to neotrávilo, protože vstup do moře byl přes molo, který byl vzdálen od bazénu cca 50 - 80 m - do ruky jsme si vzali ploutve, masku a šnorchl - to co jsme měli možnost vidět pod hladinou moře se nedá ani popsat - nejlepší lokalita na pozorování nádherného podmořského světa je jen v Marsa Alam a to jen cca 100 m od hotelu. V Hurghadě ani V Tabě jsme takovou nádheru neviděli... tam se musí jet pryč od hotelových pláží do širého moře!

Celkový dojem
Velmi pozitivní! Vřele můžeme doporučit ostatním potencionálním zájemcům.

Marcela Janotová, 21.09.2011
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (5) Ne (1)

Oblast a mapa: Marsa Alam, Egypt

Nahlásit tuto polohu jako neaktuální?

ano ne

Mapa nemusí obsahovat všechny nalezené hotely. Poloha hotelů na mapě má pouze informativní charakter. Chyby v souřadicích hotelu nám můžete nahlásit.

Počasí

Nejlepší doba pro dovolenou

Dobrá Nejlepší

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Roční klima

Vzduch Moře

Aktuálně

Přes den 27 °C
v noci 19 °C

Teplota vody

25 °C

Předpověď počasí na následující dny

  • Zítra

    28 °C
    18 °C

  • Pondělí

    27 °C
    19 °C

  • Úterý

    23 °C
    17 °C

  • Středa

    26 °C
    18 °C

Podnebí

Egypt leží v subtropickém pásmu severní Afriky, takže zde vládne velmi suché pouštní počasí s mírnou zimou a velmi teplým létem. Mimo středomořské pobřeží a oblast delty Nilu panuje v Egyptě suché a horké klima téměř po celý rok.

Tři roční období

V Egyptě se rozeznávají tři roční období. Jednak je to zima, která trvá od 15. listopadu do 15. března, dále pak první léto od 15. března do poloviny července a posledním ročním obdobím je druhé léto, které přichází v polovině července a trvá až do 15. listopadu.

Nejvhodnější doba pro výlety po Egyptě je období zimy, kdy jsou teploty mírnější, a tak tu není tak sucho a vedro. V období prvního léta jsou teploty ještě snesitelné, takže do poloviny července vřele doporučujeme navštívit Egyptská letoviska. Nejteplejším obdobím je druhé léto, kdy se do Egypta vydávají jen opravdoví milovníci parných slunečních dnů.
Optimální doba k návštěvě Egypta za účelem cestování a poznávání je mezi říjnem a dubnem, kdy průměrné denní teploty dosahují v Káhiře 24 °C, v Hurghadě 26 °C a voda Rudého moře má okolo 23 °C.

Jednotlivé oblasti Egypta

Zejména v Horním Egyptě se v červenci až říjnu denní teploty šplhají ke 40 °C, v noci bývá okolo 22 °C. Díky suchému pouštnímu větru se však dá hrozivé vedro poměrně slušně snést.
V Dolním Egyptě a samozřejmě i v Káhiře je čas od času vlhkost vzduchu vyšší, obzvláště v červenci a v srpnu. Jen díky tomu je smog hlavního města snesitelnější a ve městě se dá snadněji dýchat.
V Deltě Nilu a na středomořském pobřeží vládne mírné klima. Naproti tomu neustále horko je na Sinaji, kde zaprší jen během zimy.
Déšť obyvatelé této oblasti skoro neznají. Prší tu tak šest dní v roce ? to platí pro Káhiru, až 30 dní v roce - např. v Alexandrii. Vysoko v horách každoročně v zimě padá sníh.

Egyptský vítr

Pro oblast Egypta je typický suchý a horký vítr, kterému místní říkají chamsín. Vane zejména v období počátku prvního léta a přináší s sebou jemný pouštní písek a mnoha návštěvníkům a někdy i místním obyvatelům způsobuje zdravotní potíže. U Rudého moře se tento vítr čas od času objeví v podobě mrazivého větru.

"Chamsín" znamená v arabštině "padesát", což není zcela bez významu. Celé období, kdy hrozí suché a horké pouštní větry, totiž trvá dlouhých 50 dní.

Potřebujete poradit?

Po-Ne 7-22 hod 226 000 622